3x kookboeken over de new Nordic cuisine

De New Nordic Cuisine is de afgelopen tijd steeds bekender geworden. Deze kookstijl is  een verzamelnaam voor de culinaire tradities van de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en IJsland. De kenmerken van de new Nordic cuisine zijn pure smaken, eenvoudd, verse producten en vooral seizoensgebonden.

New Nordic cuisine

De New Nordic Cuisine kreeg haar naam door het manifest, onder andere opgesteld door Rene Redzepi van restaurant Noma in Kopenhagen. Dit manifest ageert tegen ‘perfect’ fabrieksvoedsel en eenheidsworst en pleit daarom voor lokaal geproduceerd en smaakvol eten. Je herkent de gerechten van de new Nordic cuisine aan producten zoals vis, rivierkreeft, kaviaar, rendier, wilde bessen en knolgroenten.

Behalve dat deze keuken erg smaakvol is, staat hij ook bekend als een gezonde manier van eten. De verwachting is daarom dat de trend van de new Nordic cuisine in 2017 voet aan de grond krijgt in Nederland. De eerste kookboeken rond dit thema liggen dan ook al in de winkel en zijn zeker de moeite waard

1. Het Nordic kookboek

New nordic cuisine: Het Nordic kookboek

Het Nordic kookboek

Hét Hoge Noorden kookboek Steeds meer mensen vinden de weg naar het Hoge Noorden. De Noordse keuken kennen we allang van pekelharing, gravlax, smørrebrød en gekruide wijn, maar deze hartverwarmende keuken heeft nog zo veel meer te bieden.

Dit boek neemt je mee op een culinaire reis door heel Scandinavië en hoger en laat je ook kennis maken met het rijke patrimonium van producten, gastronomische tradities en feesten.

Meer informatie over dit boek

Gísli Egill Hrafnsson& Inga Elsa Bergpórsdóttir

Prijs €24,95

2. Koken uit de nieuwe Nordic kitchen

New nordic cuisine: Koken uit de nieuwe Nordic kitchen

Koken uit de nieuwe Nordic kitchen

Dit boek is een eerbetoon aan het voedsel van Scandinavië in een tijd waarin de Nordic keuken en dito restaurants als de beste ter wereld worden beschouwd. Het Nordic landschap en de intense wisseling van de seizoenen dragen bij aan een verbazende variëteit aan rauwe ingrediënten die door weinig andere voedingsculturen worden geëvenaard. Dit boek bevat unieke en authentieke recepten uit de hele noordse streek. Sommige zijn simpel, met de lekkerste rauwe ingrediënten die voor zichzelf spreken, andere zijn bedacht door vooraanstaande chef-koks, onder wie Claus Meyer van NOMA.

Meer informatie over dit boek

Margareta Schildt-Landgren

Prijs: €25,-. 

3. De nieuwe Nordic Cuisine

New nordic cuisine: De nieuwe Nordic Cuisine

De nieuwe Nordic Cuisine

De nieuwe Nordic Cuisine viert de hedendaagse Scandinavische keuken door de nadruk te leggen op seizoensgebonden recepten voor thuis. Gerechten die stuk
voor stuk de keuken van deze prachtige regio typeren. Met traditionele ingrediënten uit verschillende regio’s – van Zweden tot Finland en van Denemarken tot Noorwegen – om deze vervolgens te transformeren tot moderne, alledaagse recepten.

Meer informatie over dit boek

Simon Bajada

Prijs: €29,99

Leave A Reply