Je eigen onweerstaanbare home-made chilisaus

Homemade chilisaus

Met chilisaus kun je bijna alles lekker maken. Normaal gesproken koop je chilisaus in een grote fles, maar wist je dat je heel makkelijk zelf chilisaus kunt maken? Deze chilisaus is ook nog eens veel lekkerder dan de kant-en-klare saus. Je kunt deze chilisaus bijvoorbeeld gebruiken als dressing over een (noedel)salade of over een lekker stukje kip- of varkensfilet.

Ingrediënten

  • 2 knoflooktenen, gepeld en geplet
  • 2 grote rode chilipepers (of minder als je het te pittig vindt)
  • 60 ml witte azijn
  • 100 gram kristalsuiker
  • 200 ml water
  • ½ eetlepel zout
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels water

Bereiding

  1. Pel en plet de knoflook en hak de chilipeper fijn in kleine stukjes.
  2. Doe de azijn, suiker, chilipeper, knoflook, zout en water in een steelpan en breng het mengsel langzaam aan de kook. Laat 3 minuten langzaam pruttelen.
  3. Meng intussen de maizena met twee eetlepels water, zodat er geen klontjes meer in zitten.
  4. Doe de maizena in de pan bij de andere ingrediënten en laat een of twee minuten op laag vuur pruttelen, totdat de saus dikker wordt.
  5. Laat de saus afkoelen.

N.B. Je kunt de saus goed bewaren. Doe de saus en in een afsluitbare pot en bewaar in de koelkast.

Leave A Reply