Heerlijke guacamole in een handomdraai

Heerlijke guacamole in een handomdraai.

Heerlijke guacamole in een handomdraai.

Het weekend staat weer voor de deur, dus tijd om lekker te borrelen met vrienden. Ik vind het dan altijd lekker om wat lekkere hapjes te serveren. Een van mijn favoriete gerechtjes voor bij de borrel zijn nacho’s met guacamole. Uiteraard niet de kant-en-klare guacamole uit een potje, maar lekker even zelfgemaakt met verse avocado’s. Nou zijn er volgens mij net zoveel recepten voor guacamole als wegen naar Rome, maar dit recept is echt een aanrader: fris, romig, beetje zuur en een klein beetje pit.

Als je een keukenmachine of staafmixer hebt is je guacamole in vijf à 10 minuten klaar.

Benodigdheden

  • Staafmixer of keukenmachine (als je deze niet niet hebt kun je ook een vijzel gebruiken)
  • Citruspers

Ingrediënten guacamole

  • 2 rijpe (Hass) avocado’s
  • 1 lente uitje, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 handje gehakte koriander
  • 1 rijpe smaakvolle tomaat, in kleine blokjes
  • 1 kleine groene chilipeper, zonder zaad in kleine stukjes
  • sap van 1 limoen
  • zout
  • Zak naturel nachochips

Bereidingswijze guacamole

Snij alle ingrediënten en doe eerst de lente ui, groene peper en de koriander in de keukenmachine. Draai deze ingrediënten totdat ze fijn gehakseld zijn. Voeg vervolgens de tomaat en een snuf zout toe en draai even mee. Afhankelijk van welke textuur je houdt kun je nu kiezen:

  • Voor grove textuur: met de hand de avocado prakken en daar het tomaten-kruidenmengsel doormengen.
  • Voor een fijne(re): je doet de avocado bij het tomaten-kruidenmengsel in de keukenmachine en draait deze even mee tot gewenste textuur.

Voeg tenslotte het sap van de geperste limoen toe. Dit is uiteraard voor de smaak, maar ook voorkom je hiermee dat de guacamole snel bruin wordt. Proef en voeg nog wat zout toe als dat nodig is.

Print pagina

Leave A Reply