Knapperige Thaise salade met biefstuk en Chinese kool

Een paar weekends geleden was ik in Dublin en aten we heerlijk Thais bij de Red Torch Ginger. Huisgenoot L. bestelde zo’n zoetzure en frisse Thaise salade met dungesneden reepjes biefstuk en knapperige verse groentes. Zelf had ik een heerlijke groene curry, maar mocht natuurlijk wat proeven van de salade.

Thaise salade – zoet, zuur, fris en knapperig

Deze week hadden we voor de zoveelste keer een Chinese kool in onze biologische groentetas. Meestal roerbak ik deze op een avond dat ik weinig tijd heb om te koken en soms maak ik er kimchi mee als ik heel veel tijd heb om te koken. Nu had ik echter weinig tijd, maar geen zin in een roerbakmaaltijd. Ineens bedacht ik me dat je vast ook een heerlijke Thaise salade kunt maken met de Chinese kool als basis. En ja hoor, dat blijkt dus zeker te kunnen. Zie hier het recept!

Ingrediënten

Aantal personen: 2 à 3
Bereidingstijd: 25-30 minuten

Voor de dressing

  • 3 eetlepels (verse) limoensap
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel geraspte verse gember

Voor de salade

  • 1 Chinese kool, in dunne reepjes gesneden
  • 2 biefstukken, kort gebakken, in dunne plakjes gesneden
  • 1 doosje cherrytomaatjes, in tweeën gesneden
  • 1 rode ui, in ringen
  • 200 gram sperciebonen, kort geblanceerd
  • 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in dunnen reepjes
  • 1 bosje verse munt, gehakt (zonder de steeltjes)
  • 1 bosje verse koriander, gehakt
  • Hand geroosterde pinda’s (ongezouten)

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door en zet de dressing opzij.
  2. Doe de gesneden Chinese kool in een grote schaal en voeg alle andere ingrediënten, behalve de biefstuk en de pinda’s, toe.
  3. Giet vervolgens de dressing over de salade en meng dit goed door.
  4. Verdeel de biefstukplakjes over de salade en strooi de geroosterde pinda’s over de salade.
  5. Serveer de salade en eet smakelijk!
Print pagina

Leave A Reply