Bananenbrood met walnoten en dadels

0

In mijn vrije tijd kook ik niet alleen, maar loop ik ook regelmatig hard (twee à drie keer per week). Afgelopen januari heb ik voor de eerste keer een halve marathon gelopen (die van Egmond) en ik heb mij inmiddels ook aangemeld voor de marathon van Amsterdam in oktober. Nu heb ik nog wel een aantal maanden voor de boeg, maar ik ben al wel rustig aan het trainen. En ik merk aan mijn eetlust dat ik veel meer energie verbrand dan eerder. Om een beetje op krachten te komen neem ik vaak een lekker plakje bananenbrood. Omdat ik ‘m zo lekker vind deel ik het recept uiteraard ook met jullie.

Variaties banana bread

Je hebt banana bread in allerlei variaties, van ongezond tot heel gezond. Een super healthy bananenbrood is natuurlijk best te eten, maar ik hou zelf toch wel van een iets smakelijker (en dus iets minder gezonde) variant. Dat heb ik na het hardlopen wel verdiend (vind ik). Bovendien kun je deze versie van het bananenbrood ook uitstekend voorzetten aan je gasten, die zullen er ook van smullen.

Met een goed basisrecept voor bananenbrood, zoals onderstaand recept, kun je voortaan heerlijk variëren. Je kunt namelijk van alles door de banana bread heen mengen. Je kunt bijvoorbeeld noten, havervlokken, chocolade, blauwe bessen, dadels, kokosrasp etc. er doorheen mengen. In mijn recept kies ik voor walnoten en dadels, want dat vind ik erg lekker en die hebben we altijd wel in huis.

Recept bananenbrood met walnoten en dadels

Benodigdheden

  • Cakevorm

Ingrediënten

  • 2 bananen, fijngeprakt
  • 150 gram suiker
  • 75 gram zachte boter
  • 2 eieren
  • 75 ml melk
  • 1 tl vanille essence
  • 200 gram bloem
  • 50 gram walnoot, gehakt
  • 50 gram dadels, zonder pit, in kleine stukjes
  • 1 tl baking soda
  • 0,5 tl zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Meng de suiker en zachte boter tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de eieren toe en meng goed door. Voeg vervolgens de fijn geprakte banaan, melk en vanille toe. Meng goed.
  • Voeg de bloem toe en meng goed door en doe er vervolgens de walnoten, dadels, baking soda en zout bij. Meng alles door tot een mooi glad mengsel.
    Bananenbrood in the making

    Bananenbrood in the making

     

  • Vet de cakevorm in en giet het mengsel erin.
    Heerlijk en makkelijk recept voor bananenbrood

    Bananenbrood in the making

     

  • Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven en bak de cake circa 55 minuten op 175 graden tot hij gaar is.
  • Haal uit de oven en laat even staan. Haal de cake na een paar minuten uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Print pagina
Share.

Over de auteur

Arnoud - foodblogger - man met de pan - houdt van koken - schrijven - uit eten gaan - vleeseter, maar eet ook vaak vega - communicatieadviseur - wielrennen (althans heeft racefiets) - hardlopen