Makkelijke meatloaf voor de hele week

Recept voor een makkelijke meatloaf waar je de hele week van kunt eten!

Recept voor een makkelijke meatloaf waar je de hele week van kunt eten!

Ja hoor, daar zijn we weer. Het is toch wel even een paar weken erg stil geweest op foofdhunting.nl. Had het toch net even iets te druk voor koken en schrijven van leuke blogs. Gelukkig ben ik weer terug achter het fornuis! Deze keer staat er meatloaf op het menu.

Meatloaf

Vandaag een lekker recept waar je de hele week plezier van kan hebben: meatloaf, oftewel gehaktbrood. Mijn eerste associatie met meatloaf is toch wel de zanger Meatloaf (“I’d do anything voor love…”, of was het loaf waar hij over zingt?). Met dit recept zing je in ieder geval voortaan dat je alles zou doen voor een loaf. 🙂

Supermakkelijk en snel te maken en bovendien kun je er de hele week lekker plakken vanaf snijden. Voor bij het avondeten, maar minstens zo lekker op brood. Of als blokjes bij de borrel. Ervaring leert dat dit gehaktbrood ook indruk maakt op gasten, dus ook geschikt voor etentjes als bijvoorbeeld een voorgerecht (als plakken geserveerd op lekker aangemaakte sla).

Ingrediënten

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 2 plakken witbrood, zonder korst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, grof gehakt
  • handvol gehakte peterselie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 4 eetlepels geraspte (Parmesaanse) kaas
  • 1 ei, geklopt
  • circa 10 plakjes prosciutto

Benodigdheden

  • Oven
  • Keukenmachine of blender
  • Cakeblik

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de plakken brood in kleiner stukken en hak het brood tot kruimels in de keukenmachine. Doe vervolgens het gehakt, de ui, de knoflook, de peterselie, oregano en de kaas in de keukenmachine (of kneed alles zonder keukenmachine met de hand door elkaar). Laat de machine even draaien en voeg tot slot het ei en twee plakjes gehakte prosciutto toe. Mix alles verder goed door totdat je een mooie massa hebt.

Bekleed een cakeblik met wat plakjes prosciutto. Dit wordt het jasje van de meatloaf. Vul de cakevorm met het gehaktmengsel en druk alles mooi aan, zodat de cakevorm gelijkmatig is bekleed. Vouw de uitstekende plakjes prosciutto over de bovenkant en eventueel af met extra plakjes prosciutto.

Bak het gehaktbrood in ongeveer 45 minuten gaar in de oven. De meatloaf zal uiteindelijk behoorlijk gaan krimpen. Haal de meatloaf uit de vorm en laat afkoelen op een bord. Gooi de overgebleven sappen in de cakevorm weg.

Eet smakelijk!

Print pagina

Leave A Reply