Noedels met paksoi en gemarineerde tofu

Noedels met paksoi en gemarineerde tofu

Je kent vast wel die momenten dat je doordeweeks lekker wilt eten, maar dat je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Vandaag kookte ik daarom een heerlijke en snelle maaltijd met noedels, paksoi en gemarineerde tofu. Bij dit gerecht zullen zelfs verstokte vleeseters het vlees denk ik niet missen.

Ingrediënten

Voor 3 à 4 personen

  • 1 paksoi, blad en stelen gescheiden en dan in stukken gesneden
  • 1 ui, doormidden en dan in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 eetlepels (vegetarische) oestersaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels gewone sojasaus
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 à 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 blok tofu (200 gram), in blokjes
  • Eiernoedels (3 à 4 blokken)

Bereidingswijze

Zet water op voor de noedels.

Meng de oestersaus, ketjap, sojasaus, azijn, water en suiker in een kommetje. Snij de tofu in stukjes en voeg deze toe aan de marinade. Laat even marineren. Ga ondertussen verder met de overige voorbereidingen.

Snij het blad van de paksoi los van de stelen. Snij het blad en de stelen allebei in dunne repen. Bewaar het blad en stelen apart. Snij een ui in ringen en hak de knoflook grof.

Als het water kookt van de noedels kook je de noedels bijna gaar (kijk even op de kookinstructie op de verpakking). Giet de noedels af en laat ze uitlekken in het vergiet.

Neem een wok en verhit daarin wat olie. Doe de ui in de pan en bak tot deze wat zachter is. Voeg vervolgens de stelen van de paksoi toe en bak deze tot de paksoi wat zachter is. Voeg daarna het blad en de knoflook toe en bak dit ook even mee. Als de groente bijna goed is voeg je het tofu mengsel toe. Verhit dit even mee en doe dan de noedels bij de andere ingrediënten in de wok. Schep alles goed door en roerbak de noedels even mee.

Eet smakelijk!

Print pagina

Leave A Reply