Pasta met courgette en worstvlees (salsiccia)

4.7K

Sinds een tijdje ben ik aan het hardlopen en ik heb me – ik zie er nu al tegenop – ingeschreven voor de hele marathon van Amsterdam in oktober dit jaar. Het duurt nog wel een tijdje dat het zover is, maar ik ben al wel begonnen met trainen. Ik merk inmiddels aan mijn eetlust dat ik veel kilometers per week maak. Goede voedzame maaltijden gaan er dus wel in. Gelukkig kookt pastakoningin L. vaak een lekkere pasta voor me. Vandaag geven we het recept van een lekkere en snelle pasta met courgette en worstvlees.

Pasta met worstvlees (con salsiccia)

In Nederland zijn we niet gewend om met worstvlees te koken. We maken onze worstjes gewoon klaar zoals we ze kopen. In Italië daarentegen wordt het worstvlees ook vaak uit het velletje gehaald om door een pastagerecht te doen (pasta con salsiccia). Het is natuurlijk gewoon zeer kruidig en smaakvol gehakt waarmee je heerlijke pasta’s kunt maken. Je kunt in Italië daarom ook worstvlees los als gehakt kopen, zonder dat er een worstje van gemaakt is.

Pasta met courgette en worstvlees

Het recept voor pasta met courgette en salsiccia is het lekkerste wanneer je goede worstjes gebruikt. Zelf gebruikten we deze keer de verse Toulouse worstjes van Brandt en Levie (bijvoorbeeld te koop bij Marqt en de betere gesorteerde supermarkt), maar je kunt het natuurlijk met ieder andere verse worst maken. Lekkere pittige merquez worstjes van de Islamitische slager zouden volgens mij ook erg lekker zijn in deze pasta. Gewoon proberen en variëren dus!

Lekkere bijgerechten bij de pasta

Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht bij deze pasta? Zelf maken we graag een snelle salade Caprese of snelle Italiaanse doperwten uit de koekenpan.

Pasta met courgette en worstvlees

Pasta met courgette en worstvlees

Deze week een lekkere, snelle en gezonde pasta met veel courgette en worstvlees. Het recept is het lekkerste wanneer je goede worstjes gebruikt. Zelf gebruikten we de verse Toulouse worstjes van Brandt en Levie (te koop bij Marqt), maar je kunt het natuurlijk met ieder andere verse worst maken.
Nog geen beoordeling
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olijfolie (extra vergine)
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 courgettes in blokjes
  • 100 ml witte wijn of bouilon
  • chilipoeder
  • 2 lekkere verse worstjes zonder vel in kleine stukjes
  • 200 gram pasta penne

Instructies
 

  • Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie en snij intussen de courgette in kleine blokjes.
  • Doe de blokjes courgette bij de ui en stoof dit ongeveer 20 minuten met het deksel op de pan. Voeg als je van een beetje pit houdt ook wat chilipoeder toe naar snaak. Voeg zo nu en dan een klein scheutje wijn of bouilon bij de courgettes tijdens het stoven (niet teveel, want anders wordt het gerecht te vochtig).
  • Zet het water voor de pasta op en haal het worstvlees uit het velletje en snij in kleine stukjes. Doe de pasta in het kokende water en kook beetgaar.
  • Voeg het worstvlees na tien minuten toe aan het courgettemengsel en laat mee sudderen.
  • Als de courgettes lekker zacht zijn is het klaar.
  • Meng met de pasta en serveer. Eet smakelijk!
Trefwoord makkelijk, pasta, vlees
Heb je dit recept geprobeerd?Maak een foto en noem @Foodhunting_Italia of tag #foodhunting_italia op de socials!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close