Aubergine uit de oven met mozzarella en tomaten

Melanzane al forno con mozzarella e pomodoro

Aubergine uit de oven met tomaten mozzarella en olijven

Aubergine

Wij eten normaal gesproken een aantal dagen in de week geen vlees. Aangezien we iedere week trouw onze biologische groentetas ophalen hebben we genoeg alternatieven voor een lekkere vegetarische maaltijd.
Deze week hadden we aubergine in de tas.

Deze aubergines smeekten er om samen verwerkt te worden in een heerlijk groentegerecht uit de oven. Leonie stelde voor om deze keer een klassieker uit de Italiaanse keuken te maken: melanzane al forno con mozzarella e pomodoro.

Op zich is het gerecht heel eenvoudig om te maken en bovendien niet zo heel veel werk. Wel moet het gerecht even een tijdje in de oven staan. Dus als je geen haast hebt is dit een ideaal vegetarisch gerecht voor door de week. Je kunt in de tussentijd lekker wat anders gaan doen of een lekker glaasje wijn inschenken.

Vergeet niet om even een foto van je gerecht op Instagram te zetten en @foodhunting_italia te taggen of een reactie achter te laten in de comments hieronder! Vinden we leuk! 🙂

Print pagina
Print recept
Aubergine uit de oven met mozzarella en tomaten
Een klassieker uit de Italiaanse keuken: aubergine uit de oven met mozzarella en tomaten (melanzane al forno con mozzarella e pomodoro).
Aubergine uit de oven met tomaten mozzarella en olijven
Prep Tijd 5
Kook Tijd 30
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 grote aubergines
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 250 gram cherry tomaten
  • 1 bosje basilicum 20 gram
  • 200 gram mozzarella
  • 1 à 2 tenen Knoflook
  • olie
  • wittewijn azijn
  • zout en peper
Prep Tijd 5
Kook Tijd 30
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 grote aubergines
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 250 gram cherry tomaten
  • 1 bosje basilicum 20 gram
  • 200 gram mozzarella
  • 1 à 2 tenen Knoflook
  • olie
  • wittewijn azijn
  • zout en peper
Aubergine uit de oven met tomaten mozzarella en olijven
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergines in de lengte in vier stukken en snij dit vervolgens in kleinere stukken van ongeveer een centimeter dik.
  2. Doe de aubergines met de tomaten en de gehalveerde teen knoflook in een ovenschaal. Doe hier vervolgens een scheut olijfolie, een scheutje wittewijn azijn en wat zout en peper over en meng alles goed door met je handen.
  3. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Voeg na 20 minuten de in stukken gesneden mozzarella toe en zet de schaal nog 10 minuten in de oven. Je kunt, wanneer je dat lekker vindt, de grill nog even een paar minuten aanzetten voor wat extra kleur. Verdeel wat verse basilicum over het gerecht.
  4. Buon appetito! Vergeet niet om even een foto van je gerecht op Instagram te zetten en @foodhunting_italia te taggen of een reactie achter te laten in de comments! Vinden we leuk! 🙂

Leave A Reply