Aubergine uit de oven met mozzarella en tomaten
Een klassieker uit de Italiaanse keuken: aubergine uit de oven met mozzarella en tomaten (melanzane al forno con mozzarella e pomodoro).
Porties Prep Tijd
2personen 5
Kook Tijd
30
Porties Prep Tijd
2personen 5
Kook Tijd
30
Ingrediënten
  • 2grote aubergines
  • 400gram tomaten uit blik
  • 250gram cherry tomaten
  • 1bosje basilicum20 gram
  • 200gram mozzarella
  • 1 à 2tenen Knoflook
  • olie
  • wittewijn azijn
  • zout en peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergines in de lengte in vier stukken en snij dit vervolgens in kleinere stukken van ongeveer een centimeter dik.
  2. Doe de aubergines met de tomaten en de gehalveerde teen knoflook in een ovenschaal. Doe hier vervolgens een scheut olijfolie, een scheutje wittewijn azijn en wat zout en peper over en meng alles goed door met je handen.
  3. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Voeg na 20 minuten de in stukken gesneden mozzarella toe en zet de schaal nog 10 minuten in de oven. Je kunt, wanneer je dat lekker vindt, de grill nog even een paar minuten aanzetten voor wat extra kleur. Verdeel wat verse basilicum over het gerecht.
  4. Buon appetito! Vergeet niet om even een foto van je gerecht op Instagram te zetten en @foodhunting_italia te taggen of een reactie achter te laten in de comments! Vinden we leuk! 🙂
Print pagina