Bucatini all’Amatriciana
en van de klassieke pastagerechten die je overal op de menukaart ziet staan in (de buurt van) Rome is de spaghetti of bucatini all’Amatriciana. Een heerlijke saus op basis van tomaten, spek, een pepertje en pecorino.
Porties Prep Tijd
2personen 5
Kook Tijd
15
Porties Prep Tijd
2personen 5
Kook Tijd
15
Ingrediënten
  • 180gram bucatini of spaghetti
  • 1blik gepelde tomaten
  • 1theelepel chilivlokken
  • 125gram spekblokjesOf liefst natuurlijk guanciale
  • 1 UiGesnipperd
  • 1teentje KnoflookGeperst
  • Peper en zout
  • 50gram Pecorino
Instructies
  1. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Doe de gesnipperde ui in de pan en bak even aan totdat deze glazig is. Voeg vervolgens de knoflook, chilivlokken en de spekblokjes toe en bak een paar minuten totdat de spekblokjes gebakken zijn.
  3. Voeg de tomaten in blik toe en de chilipeper en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Zet intussen de pasta op.
  4. Giet de pasta af, maar zorg dat er nog een beetje vocht in de pasta blijft zitten. Dit helpt straks om de saus wat te binden. Meng de pasta door de tomatensaus.
  5. Schep de pasta in diepe borden en rasp de pecorino erover naar smaak.
Print pagina