Chocolade cheesecake met hazelnootjes
Nu de dagen weer korter worden en de herfst in volle hevigheid is losgebarsten krijg ik opeens weer zin in chocoladetaart.Daarom deze keer dus het recept voor een heerlijke chocoladetaart die én makkelijk te maken is én niet in de oven hoeft!
Porties Prep Tijd
12personen 30minuten
Passieve Tijd
3uur
Porties Prep Tijd
12personen 30minuten
Passieve Tijd
3uur
Ingrediënten
  • 1pot Hazelnootpasta
  • 250gram Digestive koekjes
  • 75gram Boter
  • 500gram Roomkaas naturelBijv. van Philadelphia
  • 50gram Poedersuiker
  • 100gram HazelnotenGeroosterd en gehakt
Instructies
  1. Vekruimel de digestive koekjes samen met de boter en een eetlepel chocoladepasta in de keukenmachine. Voeg vervolgens 25 gram hazelnoten toe en haksel dit totdat je een mooi zanderig deeg hebt.
  2. Bekleed de springvorm van circa 22 centimeter met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Zet de springvorm in de koelkast om de bodem wat op te laten stijven.
  3. Meng de roomkaas, poedersuiker en de nutella tot een glad egaal mengsel.
  4. Haal de taartbodem uit de koelkast en verdeel het chocolademengsel over de bodem van de digestive koekjes. Strooi de overgebleven hazelnootjes over de taart. Zet de taart nu minstens drie uur in de koelkast om goed op te laten stijven.
  5. Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast, want zo blijft hij lekker stevig. Snij de taart in kleine puntjes, want hij is behoorlijk machtig 🙂 Eet smakelijk!
Notities

Benodigdheden:

  • Springvorm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
Print pagina