Involtini van kip met ricotta, prosciutto en salie
Voor dit recept heb ik mij laten inspireren door de Romeinse klassieker Saltimbocca alla Romana (kalfsvlees met salie, prosciutto en Marsala). De kiprolletjes zijn namelijk gevuld met een mengsel van ricotta en salie en vervolgens zijn de rolletjes omwikkeld met prosciutto en na het bakken afgeblust met wat Marsala voor een heerlijke jus.
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10-15minuten 1uur
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10-15minuten 1uur
Ingrediënten
  • 2 kippendijfiletsliefst biologisch
  • 4eetlepels ricotta
  • 1theelepel tijngedroogd
  • 4blaadjes Salieverse
  • 4plakjes prosciutto(=rauwe Italiaanse ham)
  • 2eetlepels MarsalaOf witte wijn als je geen Marsala hebt
  • Olijfolie
  • • 4 eetlepels kappertjes
  • Zout
Instructies
  1. Leg de kippendijfilet tussen twee stukken huishoudfolie. Sla de kippendijfilet zo plat mogelijk met een vleeshamer. Het is wel belangrijk dat de kip aan een stuk blijft.
  2. Meng de ricotta met de tijm en wat peper en zout.
  3. Pak een stuk huishoudfolie en leg daar twee plakken prosciutto op. Zorg dat deze elkaar een klein beetje overlappen. Leg vervolgens de plat geslagen kippendijfilet op de prosciutto. Smeer de helft van het ricottamengsel uit over de platgeslagen kipfilet. Herhaal dit voor de andere kippendijfilet.
  4. Rol de kip voorzichtig op in de huishoudfolie. Rol de huishoudfolie strak op, zodat je een soort worstje krijgt. Als het goed is bedekt de prosciutto de hele buitenkant van de kip. Leg de kip nu bij voorkeur een uurtje in de koelkast om op te stijven.
  5. Haal de kip uit de koelkast en verwijder het huishoudfolie. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de rolletjes in 10-15 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en blus af met wat Marsala om de aangebakken restjes los te krijgen.
  6. Serveer de involtini op een bord en giet er een lepel jus overheen.
  7. Eet smakelijk en vergeet niet om een foto van je gerecht op Instagram te zetten met @foodhunting_italia erbij!
Print pagina