Lasagne met zalm en broccoli

Lasagne met zalm en broccoli
Lasagne met zalm en broccoli

Elke week eten wij zeker een of twee keer pasta. Laatst kwamen wij er echter achter dat wij nooit lasagne maken. Geen idee eigenlijk waarom. Niet omdat we het niet lekker vinden. Integendeel. Daar gaan we verandering in brengen, dus daarom vandaag het recept voor een ontzettend lekkere lasagne met zalm en broccoli (lasagne con salmone e broccoli).

Lasagne met zalm en broccoli

Je kunt lasagne natuurlijk op allerlei manieren maken, waarvan lasagne alla Bolognese waarschijnlijk de bekendste is: met tomatensaus en gehakt. We hadden nog een grote broccoli in onze wekelijkse biologische groentetas zitten en daar wilden we een lekkere lasagne met maken. We bedachten daarom deze overheerlijke lasagne met zalm en broccoli.

Broccolipuree

Het grote verschil met ons recept en vele andere recepten is dat de broccoli er in dit recept niet in roosjes ingaat. We kookten de broccoli eerst gaar en daarna pureerden we ze samen met wat groene olijven en kappertjes met een staafmixer. Je krijgt zo een soort pesto-achtige puree die fantastisch tussen de lagen van de lasagne kunt smeren.

Lasagne met zalm en broccoli
Lasagne met zalm en broccoli

Zelfgemaakte bechamel

Naast de broccolipuree is het andere geheime ingrediënt van de lasagne de zelfgemaakte bechamelsaus. Natuurlijk kun je deze kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar je doet jezelf echt tekort als je het niet even zelf maakt. Het is zo gepiept en zoveel lekkerder van smaak!

Vergeet niet om even een foto van je gerecht op Instagram te zetten en @foodhunting_italia te taggen of een reactie achter te laten in de comments hieronder! Vinden we leuk! 🙂

Print pagina
Print recept
Lasagne met zalm en broccoli
Met dit recept maak je in een handomdraai een ontzettend lekkere lasagne met zalm, broccoli en zelfgemaakte bechamelsaus!
Lasagne met zalm en broccoli
Prep Tijd 20
Kook Tijd 30
Porties
2-3 personen
Ingrediënten
  • 125 gram lasagnevellen
  • 250 gram zalmfilet, stukjes gesneden en zonder vel diepvries of vers
  • 1 grote stronk stronk broccoli roosjes gesneden
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels groene ontpitte olijven
  • Beetje olijfolie
  • 50 gram bloem
  • 50 gram Boter
  • 500 ml melk
  • snufje Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 25 gram Pecorino of Parmezaanse kaas gerapt
Prep Tijd 20
Kook Tijd 30
Porties
2-3 personen
Ingrediënten
  • 125 gram lasagnevellen
  • 250 gram zalmfilet, stukjes gesneden en zonder vel diepvries of vers
  • 1 grote stronk stronk broccoli roosjes gesneden
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels groene ontpitte olijven
  • Beetje olijfolie
  • 50 gram bloem
  • 50 gram Boter
  • 500 ml melk
  • snufje Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 25 gram Pecorino of Parmezaanse kaas gerapt
Lasagne met zalm en broccoli
Instructies
  1. Kook de broccoli een paar minuten al dente (niet te zacht maar wel pureerbaar). Giet af en spoel met koud water om verder garing te voorkomen. Meng met de olijven en kappertjes en pureer met een staafmixer tot een grof mengsel. Voeg een beetje olie toe om te mengen en voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Maak de bechamelsaus door de boter in een kleine pan op laag vuur te smelten en voeg de bloem toe. Als de bloem en de boter zijn gemengd voeg je de melk toe. Blijf roeren (met een garde tegen klontjes) totdat een homogeen geheel ontstaat. Blijf het een aantal minuten op laag vuur roeren totdat er een dikke saus ontstaat. Voeg wat nootmuskaat en peper en zout toe.
  3. Bouw de lasagne op door te beginnen met een laagje bechamelsaus en dan de bladen, het broccoli mengsel, bechamel en zalm. De laatste laag eindig je met een mooie laag bechamel waarover je de geraspte kaas strooit.
  4. Zet de schaal 30-35 minuten in de oven en serveer meteen.
  5. Buon appetito! Vergeet niet om even een foto van je gerecht op Instagram te zetten en @foodhunting_italia te taggen of een reactie achter te laten in de comments hieronder! Vinden we leuk! 🙂
Notities

Nodig: kleine ovenschaal en een staafmixer

Comments are closed.