Pompoensoep met salie en rozemarijn

Er komt nog steeds allerlei lekkers van het land. Vorige week kregen we nog twee courgettes en nu hadden we nog een lekkere pompoen liggen. Deze keer maken we een lekkere en makkelijke Italiaanse pompoensoep met verse Italiaanse kruiden uit onze eigen balkontuin.

Er zijn natuurlijk allerlei manieren waarop je pompoensoep kunt maken. Vandaag hadden we geen zin in om heel lang in de keuken te staan. We kozen dus voor een eenvoudige variant met verse groene kruiden, ui en knoflook. Het grote voordeel van deze soep is dat je de pompoen niet eerst hoeft te schillen of een uur in de oven gaart voordat deze in de soep gaat!

 

Print pagina
Print recept
Pompoensoep met salie en rozemarijn
Deze keer maken we een lekkere, makkelijke en vooral gezonde Italiaanse pompoensoep met verse Italiaanse kruiden uit onze eigen balkontuin.
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
6 personen
Ingrediënten
  • 1 pompoen Circa 1200 - 1500 gram
  • 2 uien
  • 3 aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 hand Salie
  • 5 takjes Rozemarijn Alleen de blaadjes
  • 1 hand peterselie
  • Olijfolie
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
6 personen
Ingrediënten
  • 1 pompoen Circa 1200 - 1500 gram
  • 2 uien
  • 3 aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 hand Salie
  • 5 takjes Rozemarijn Alleen de blaadjes
  • 1 hand peterselie
  • Olijfolie
Instructies
  1. Was de pompoen. Maak de pompoen schoon en snij deze in kleine stukjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  2. Schil de aardappel, snipper de ui en pers de knoflook. Fruit alles even aan in de pan in een beetje olijfolie en voeg de pompoen toe. Bak het geheel even samen aan.
  3. Hak de kruiden fijn. Giet de bouillon bij het pompoenmengsel en voeg ook de kruiden toe.
  4. Laat de soep koken totdat de pompoenblokjes gaar zijn. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Proef de soep en voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak. Buon appetito!

Leave A Reply