Pompoensoep met salie en rozemarijn
Deze keer maken we een lekkere, makkelijke en vooral gezonde Italiaanse pompoensoep met verse Italiaanse kruiden uit onze eigen balkontuin.
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
  • 1 pompoenCirca 1200 – 1500 gram
  • 2 uien
  • 3 aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5liter groentebouillon
  • 1hand Salie
  • 5takjes RozemarijnAlleen de blaadjes
  • 1hand peterselie
  • Olijfolie
Instructies
  1. Was de pompoen. Maak de pompoen schoon en snij deze in kleine stukjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
  2. Schil de aardappel, snipper de ui en pers de knoflook. Fruit alles even aan in de pan in een beetje olijfolie en voeg de pompoen toe. Bak het geheel even samen aan.
  3. Hak de kruiden fijn. Giet de bouillon bij het pompoenmengsel en voeg ook de kruiden toe.
  4. Laat de soep koken totdat de pompoenblokjes gaar zijn. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Proef de soep en voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak. Buon appetito!
Print pagina