Snelle doperwten uit de koekenpan

Erwtjes in bouillon (piselli in brodo)
Doperwten in bouillon (piselli in brodo)

Wij zijn dol op uitgebreid koken, maar op doordeweekse avonden hebben wij ook niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Het is dan fijn om wat recepten bij de hand te hebben die in een handomdraai klaar zijn en bovendien ook nog een beetje gezond. Een gerecht dat zeker in deze categorie valt zijn de doperwten uit de koekenpan (piselli in padella). Een ontzettend makkelijk en snel recept dat nog lekker is ook.

Je kunt voor dit gerecht uiteraard diepvries doperwten gebuiken, maar verse erwten zijn natuurlijk wel veel lekkerder. Deze zijn echter natuurlijk niet altijd in het seizoen en vaak niet heel makkelijk te krijgen. Tegenwoordig vind je soms wel verse doperwten in het koelschap van de supermarkt.

De doperwten in bouillon is niet alleen een lekker snel recept voor de door de week. Het is tevens een uitstekend bijgerecht als je een groot diner geeft. Dit groentegerecht past bijvoorbeeld heerlijk bij vleesgerechten zoals de involtini van kip of de kalfsrollade gevuld met gehakt en ei.

Buon appetito!

Print pagina
Print recept
Snelle doperwten uit de koekenpan
Snelle doperwten uit de koekenpan (piselli in padella) is een groentegerecht dat ontzettend makkelijk en snel te maken is. Het is ook een heerlijk bijgerecht bij een diner.
Doperwten in bouillon uit de koekenpan(piselli in brodo)
Kook Tijd 15 minuten
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 300 gram doperwten diepvries is prima, vers is natuurlijk het lekkerste
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Kook Tijd 15 minuten
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 300 gram doperwten diepvries is prima, vers is natuurlijk het lekkerste
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Doperwten in bouillon uit de koekenpan(piselli in brodo)
Instructies
  1. Verhit de groentebouillon
  2. Snipper intussen de ui fijn en fruit deze aan op een laag vuur totdat ze glazig worden
  3. Zet het vuur hoger en voeg de doperwten toe aan de uien en laat een paar minuten al roerend verwarmen
  4. Voeg nu de bouillon toe totdat de erwten bedekt zijn. Voeg wat gemalen peper toe. Laat de erwten nu koken op middelhoog vuur totdat de bouillon bijna is verdampt.
  5. Als de bouillon is verdampt en de doperwten gaar zijn dan is het gerecht klaar. Proef of je nog zout en peper wilt toevoegen en serveer.
  6. Buon appetito!

Leave A Reply