Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus (Spaghetti con polpette al sugo)
Zowel kinderen als volwassen zijn dol op dit gerecht. Spaghetti met gehaktballetjes is bovendien hartstikke makkelijk te maken op een doordeweekse avond. Binnen een half uur heb je namelijk een heerlijk bordje dampende spaghetti voor je neus met zelfgemaakte gehaktballetjes. Niveau: makkelijk
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Gehaktballetjes
  • 30gram broodkruim of panko
  • 300gram varkensgehakt
  • 1 vers varkenworstje van 150 gram
  • 25gram Parmigiano of Pecorinogeraspt
  • 1 ei
  • 1eetlepel peterselie
  • snuf geraspte nootmuskaat
  • 1theelepel gedroogde oregano
  • snuf zout en peper
  • 2eetlepels (chili-)olijfolie
Pasta
  • 300gram spaghetti of andere lange dunne pasta
Tomatensaus
  • 500m; tomaten passata
  • 50ml water
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Snuf zout en peper
Instructies
  1. Hak de broodkruimels fijn in een keukenmachine of gebruik de panko broodkruimels. Doe de het broodkruim in een schaal.
  2. Snij de worst open en haal het worstvlees uit het vel. Trek het worstvlees uit elkaar. Doe het worstvlees, het gehakt, de geraspte parmigiano, het ei, de peterselie, de oregano, een snuf nootmuskaat en peper en zout (naar smaak) in de schaal bij de broodkruimels.
  3. Meng goed en maak vervolgens met natte handen gehaktballetjes van het gehaktmengsel ter grote van kleine bitterballen.
  4. Verhit een scheut (chili-)olijfolie in een koekenpan waar alle balletjes in passen en bak ze rondom bruin. Ik gebruik zelf altijd chili-olijfolie voor wat extra pit.
  5. Voeg de tomaten passata en het water toe aan de pan met gehaktballetjes. Voeg vervolgens de oregano en peper en zout toe en roer dit goed door. Je kunt voor wat extra pit natuurlijk nog wat chilipoeder toevoegen aan de saus.
  6. Laat het mengsel op een laag vuur circa 20 minuten pruttelen, zodat de saus wat kan inkoken en de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Roer af en toe even door.
  7. Kook intussen de pasta gaar op de gebruikelijke wijze.
  8. Meng de pasta met de gehaktballen in de pan en serveer in een grote schaal. Strooi er nog wat gehakte verse peterselie overheen.
  9. Eet smakelijk! Vergeet niet om even een foto van je gerecht op Instagram te zetten en @foodhunting_italia te taggen!
Print pagina