Toscaanse soep met cavolo nero en bonen
Deze keer geef ik je een heerlijk recept voor een eenvoudige en lekker stevige soep die van oorsprong uit Toscane met cavolo nero (palmkool) en witte bonen.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
  • 1bos cavolo nero (palmkool)
  • 2stengels bleekselderij
  • 1 Ui
  • 1 wortel
  • 750ml groentebouillon
  • 250gram witte bonen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Instructies
  1. Snij de ui, wortel en bleekselderij in kleine stukjes en fruit deze aan in een flinke scheut olijfolie.
  2. Maak intussen de cavolo nero schoon door de bladeren van de dikke stelen te trekken. Snij het blad in dunne reepjes. De stelen gooi je weg.
  3. Doe de cavolo nero bij de uien, wortel en bleekselderij in de pan en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens de witte bonen toe en de groentebouillon.
  4. Laat de soep een klein half uurtje zachtjes koken. Dien op met een lekker stuk knapperig brood met lekker olijfolie. Eet smakelijk!
Print pagina