Verrassende pesto van cavolo nero (palmkool)
In plaats van verse basilicum gebruik je cavolo nero als groene basis voor deze verrassend smakelijke pesto.
Prep Tijd
10minuten
Prep Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
  • 1bos cavolo nero (palmkool)(circa 400 gram)
  • 40gram pijnboompitten(geroosterd)
  • 40gram blanke amandelen(geroosterd)
  • 80gram parmezaanse kaas(geraspt),.Je kunt ook Pecorino gebruiken
  • 1teentje Knoflook
  • olijfolie extra vergine
  • zout en pepernaar smaak
Instructies
  1. Haal de cavolo nero van de harde stelen en hak het blad fijn. Gooi de harde stelen weg. Blancheer de cavolo nero een paar minuten in kokend water en giet af.
  2. Rooster intussen de pijnboompitjes en amandelen tot ze licht gekleurd zijn. Snij intussen de kaas in grove stukken.
  3. Doe de cavolo nero, de knoflook, de pijnboompitjes en de amandelen in de keukenmachine/blender en hak het mengsel fijn. Voeg vervolgens de stukken kaas toe en hak verder fijn.
  4. Voeg een beetje olijfolie toe en hak de pesto fijn tot een mooi glad en consistent mengsel. Let op dat het niet te vochtig, maar ook niet te droog wordt.
  5. Voeg naar smaak peper en zout toe
Print pagina