Sappige kipsate met lenteuitjes en satésaus

Oudejaarsavond vierde ik dit jaar samen met vrienden bij ons thuis. We maakten met elkaar een heerlijk lopend buffet om de avond mee te starten. Voor dit buffet bereidden mevrouw L. en ik onder andere een lekkere pasta met amandelpesto, een snelle linzensalade (zie recept) en een heerlijke kipsate van kippendijen met een zelfgemaakte satésaus.

De kipsaté vond gretig aftrek en daarom post ik vandaag het recept voor deze heerlijke marinade voor de kipsaté. Het gerecht is perfect comfort eten om de donkere dagen na de feestdagen een beetje door te komen. En als het  weer wat warmer is kun je met dit recept natuurlijk ook de show gaan stelen bij de barbecue.

TIP: Zelf gebruik ik voor het maken van kipsate altijd kippendijen in plaats van gewone kipfilets van de borst. Kipdijfilet is namelijk wat vetter en smaakvoller en zorgt voor een heerlijke sappige kipsate. Als je saté gaat gebruiken op de barbecue is het slim om de satestokjes eerst een tijdje in een bakje water te weken zodat ze niet zo snel verbranden op de grill.

Print pagina

Sappige kipsate met lenteuitjes en satésaus

Sappige kipsate met satesaus

By Arnoud Published: januari 2, 2018

  • Yield: 20-25 stokjes
  • Prep: 45 mins
  • Cook: 15 mins
  • Ready In: 2 hrs 0 min

Maak voortaan je eigen gemarineerde oosterse kipsaté. Hoe langer je kip marineert, hoe lekkerder het wordt. Ideaal voor de barbecue of als snack bij feestjes!

Ingredients

Instructions

  1. Maak eerst de marinade voor de kipsate. Meng hiervoor alle ingrediënten goed door elkaar in een grote schaal. Laat de smaken even goed doortrekken.
  2. Snij vervolgens de kippendijen in kleine blokjes van ongeveer een centimeter. Je kunt ook grotere stukken kip snijden, maar dan duurt het wel langer dat ze gaar zijn.
  3. Meng de stukjes kip goed door de marinade en zet deze minimaal een uur weg in de koelkast. Hoe langer je de kip laat marineren , hoe lekkerder het eindresultaat (liefst een hele nacht).
  4. Week de satéstokjes in water als je de sate gaat bakken op de bbq. Dit is nodig omdat de stokjes anders meteen zullen verbranden tijdens het bakken.
  5. Als je kip goed is gemarineerd rijg je op ieder stokje ongeveer vijf blokjes kip. Op deze manier heb je straks ongeveer 25 stokjes saté.
  6. Verhit een grill- of koekenpan en bak de saté in delen gaar.
  7. Serveer de gebakken kipsaté op een mooie schaal en serveer met satésaus en strooi de lenteuitjes over de saté.

    Leave A Reply