Spaghetti met broccoli, ansjovis, citroenrasp en rode peper

3K

Ik vind het zelf altijd fijn om een aantal goede recepten in de trukendoos te hebben als je wel zin hebt om iets lekkers te eten, maar geen tijd/zin hebt om uitgebreid te koken. Voor mij is dat meestal synoniem voor de maandagavond. Om de week goed te beginnen met een lekkere, snelle en gezonde maaltijd deze keer een mooi recept voor spaghetti met broccoli, ansjovis, citroenrasp en rode peper.

Pastakoningin L. zette dit gerecht gisteren op tafel en het was zo lekker dat ik het graag met jullie deel. Een ideaal gerecht ook voor een doordeweekse avond en ook een mooie manier om eens wat anders te doen met broccoli!

Spaghetti met broccoli, ansjovis, citroenrasp en rode peper

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt en zonder zaadjes
  • 8 ansjovisjes
  • Schil van 1 citroen, geraspt (zest)
  • Parmezaanse kaas of pecorino
  • 200 gram spaghetti (of een andere lintpasta)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Kook de pasta al dente
  • Kook de broccoli tot deze beetgaar is en giet af
  • Verhit vier eetlepels olijfolie in een diepe pan en bak de knoflook en chilipeper langzaam op een laag vuur, zorg dat deze niet kleuren.
  • Voeg de ansjovisfilets toe en een scheutje kookwater van de pasta. Voeg daarna de citroenrasp toe en roer het geheel goed door, zodat er een mooie emulsie ontstaat. Voeg eventueel nog wat kookvocht van de pasta toe.
  • Als je een mooie emulsie hebt voeg je de broccoliroosjes toe en meng dit goed.
  • Voeg de pasta toe en meng alles goed door.
  • Serveer de pasta in diepe borden
  • Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close