Makkelijke Maandag: Spaghetti met makreel, pijnboompitjes en rozijnen

0

Op maandag heb ik meestal wel zin om iets lekkers en gezonds te eten, maar geen zin om lang in de keuken te staan. Om deze reden introduceer ik #makkelijkemaandag. De komende weken kookt pastakoningin L. iedere week op maandag een lekker en snel te bereiden bordje pasta. Deze week pasta met gerookte makreel!

Makkelijke maandag

Deze week trappen we op #makkelijkemaandag namelijk af met een heerlijke en snel te maken spaghetti met makreel, pijnboompitjes en gele rozijnen. Klink heel wat, maar de saus van je gerecht is klaar in de tijd dat je de pasta gaar hebt gekookt. Wat wil je nog meer?! Timing is bij dit gerecht dus wel even belangrijk, maar je hebt binnen een kwartier een mooi bordje eten op tafel staan. Deze pasta is bovendien heel geschikt om ook je gasten voor te schotelen.

Snel op tafel: Spaghetti met makreel

Snel op tafel: Spaghetti met makreel

Recept voor spaghetti met makreel, pijnboompitjes en rozijnen

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram linguine / spaghetti
  • 2 gerookte makreelfilets, in stukjes
  • 50 gram (gele) rozijnen
  • 1 klein ui, gesnipperd
  • 50 ml madeira
  • 2 eetlepels kappertjes
  • scheutje rodewijnazijn
  • handje dille, gesneden
  • 30 gram pijnboompitjes, geroosterd

Bereidingswijze

  • Kook de pasta in water met zout.
  • Maak intussen de saus door de ui zachtjes te bakken in een koekenpan.
  • Doe de rozijnen in een schaaltje en giet daar een beetje heet water overheen zodat ze kunnen wellen.
  • Als de ui goed is giet je er de madeira bij en roer er vervolgens de stukjes makreel, een beetje azijn, de kappertjes en rozijnen erbij.
  • Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht.
  • Doe het makreelmengsel bij de uitgelekte pasta en voeg de pijnboompitjes en het grootste deel van de dille erbij.
  • Roer goed door en voeg nog een of twee eetlepels van het bewaarde kookvocht toe om de saus mooi aan de pasta te laten hechten.
  • Schep op de borden en strooi de resterende dille over de pasta.
  • Eet smakelijk!
Print pagina
Share.

Over de auteur

Arnoud - foodblogger - man met de pan - houdt van koken - schrijven - uit eten gaan - vleeseter, maar eet ook vaak vega - communicatieadviseur - wielrennen (althans heeft racefiets) - hardlopen