Vegetarische roti met Libanees platbrood

2
Recept voor een makkelijke vegetarische Surinaamse roti met Libanees platbrood

Recept voor een makkelijke vegetarische Surinaamse roti met Libanees platbrood

Zonder er al te veel over nagedacht te hebben startte ik afgelopen week met de uitdaging om een maand geen vlees en vis te eten. Nu was het eigenlijk best wel een impulsactie om daar zo mee te starten; in het kader van Why not, laten we het gewoon eens proberen. Inmiddels ben ik een week verder en kan ik melden dat ik nog steeds leef en nog steeds gelukkig ben. Ok, er zijn natuurlijk momenten dat ik mijzelf wel moet bedwingen om niet voor de vleesoptie te gaan, maar tot nu toe valt het me allemaal reuze mee. Zo lang je maar goede vegetarische alternatieven hebt en de tijd neemt om het klaar te maken. Je komt binnen een week al tot interessante inzichten als niet-vegetariër die een maand vegetarisch eet:

  • De eerste paar dagen ben je nog bewust bezig met vlees. Na vier dagen ben je al veel minder op vlees gericht. Het lijkt wel of het steeds makkelijker gaat.
  • Zwarte truffel is een prima vleesvervanger
  • In veel restaurants zijn de vegetarische opties toch wel heel erg karig en ongeïnspireerd.
  • Je moet van koken houden als je echt lekker vegetarisch wilt eten, maar als je dat leuk vindt is eten zonder vlees echt niet inferieur aan een maaltijd met vlees!

Ik ben van plan wat mooie vegetarische gerechten op mijn site te publiceren de komende tijd. Juist om te laten zien dat er gerechten bestaan waarin je het vlees niet mist. Vandaag staat er een heerlijke vegetarische roti op het menu met sperziebonen en Libanees platbrood (dus misschien niet echt helemaal Surinaams meer).

Vegetarische roti met Libanees platbrood

Aantal eters: 3 – 4 personen
Bereidingstijd: circa 35 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 madame Jeanette peper (heel laten)
  • 2 bouillonblokjes (groente)
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 500 gram aardappelen, in blokjes
  • 500 gram sperziebonen, schoongemaakt en evt. doormidden
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 3 eetlepels Garam Masala
  • 0,5 eetlepel korianderpoeder
  • 0,5 eetlepel komijnpoeder
  • Libanees platbrood, verkrijgbaar bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt (of natuurlijk rotivellen).
  • Koriander

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren. Snipper de uit, pers de knoflook, schil de aardappels en snij in blokjes. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eventueel in tweeën.
  2. Verhit de olie in de pan en fruit de uien tot ze glazig worden. Voeg de bouillonblokjes, de blokjes tomaat, de Garam Masala, het koriander- en komijnpoeder toe en roer alles goed door en verhit twee minuten.
  3. Doe de aardappelblokjes bij het kruiden-tomatenmengsel en roer goed door. Bak een paar minuten mee en voeg de sperziebonen toe en roer dit ook weer goed door elkaar. Giet daarna water over het mengsel zodat alles net onderstaat. Laat dit op zacht minuten koken totdat de aardappels en sperziebonen klaar zijn. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk niet heel veel vocht meer over is. Er moet wel saus zijn, maar het moet niet te waterig worden.
  4. Serveer met het gekookte ei en een Libanees platbrood. Je kunt, als je het lekker vindt, ook nog gehakte verse koriander over het gerecht strooien.Eet smakelijk van je vegetarische roti!
Print pagina
Share.

Over de auteur

Arnoud - foodblogger - man met de pan - houdt van koken - schrijven - uit eten gaan - vleeseter, maar eet ook vaak vega - communicatieadviseur - wielrennen (althans heeft racefiets) - hardlopen

2 reacties

  1. Hi Arnoud,
    Leuke blog! Heb je het toevallig over de VleesvrijeMaand van CollAction.org?

    Als dat zo is: leuk dat je meedoet! Als je het niet erg vindt, delen we je gerechten op onze Facebook wall!

    Succes de komende maand!
    Ron van CollAction

    • Hoi Ron,

      Dank! Yep, de vleesvrijemaand van Collaction. Natuurlijk prima om mijn gerechten op jullie Facebook wall te delen! Ik verwacht de komende weken nog wel meer lekkere vegetarische gerechten te publiceren 🙂

      groet,
      Arnoud