Vietnamese noedelsalade ‘to go’

Vietnamese noedelsalade ‘to go’

In Nederland staan we niet echt bekend om onze lunchcultuur met copieus gedekte tafels. Iedere dag de gesmeerde bammetjes in het broodtrommeltje mee naar het werk is natuurlijk nog steeds een beetje de norm. En dat is niet echt waar een foodhunter op zit te wachten.

Natuurlijk kun je een broodje halen tijdens de lunch, maar de alternatieven in de bedrijfskantine zijn meestal niet al te best en er is niet altijd een lekker delicatessenzaakje waar je terecht kunt. Een goede lunch is dus niet zo vanzelfsprekend.

Helaas beschikken de meeste bedrijven niet over een goed uitgeruste keuken waar je in je pauze een lekker pastaatje of wokgerecht in elkaar kunt zetten (idee?!). Zelf een lekkere lunch meenemen is dan dus toch de beste oplossing. Alleen blijft niet alles lekker als je het ver van tevoren klaar maakt.

Hier een recept voor een eenvoudige Vietnamese noedelsalade ‘to go’ die je al de avond ervoor kunt klaarmaken. Sterker nog: hoe eerder je de salade maakt, hoe beter de smaken zich kunnen ontwikkelen.

Ingrediënten salade

  • 2 komkommers
  • 1 rode paprika
  • 100 gram taugé
  • 1 el zout
  • 1 el kristalsuiker
  • half pak rijstnoedels

Ingrediënten dressing

  • 1 tl geraspte gember
  • 1 knoflookteentje
  • 5 el rijstazijn (of gewone azijn als je geen rijstazijn hebt)
  • 1,5 el kristalsuiker
  • 2 el water
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 10 gram verse muntblaadjes, gehakt
  • halve rode peper, in ringetjes gesneden

Bereiding

Snijd de komkommers in de lengte door midden en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer vervolgens in dunne plakjes en doe de plakjes in een vergiet. Strooi het zout en de suiker over de komkommer en meng alles goed door. Laat de komkommer minimaal een kwartiertje staan, zodat het vocht uit de komkommer komt.

Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de dressing en kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Snij de paprika in dunne reepjes. Giet kokend water over de taugé en laat uitlekken.

Doe de komkommer, paprika, taugé en noedels in een grote schaal en giet er de dressing overheen. Even goed mengen en je ‘noodle salad to go’ is klaar.

Print pagina

Leave A Reply