Vietnamese pannenkoek gevuld met verse ingrediënten

Vietnamese pannenkoek

Vietnamese pannenkoek met verse ingrediënten. Heerlijk gevuld met taugé, kip, koriander, munt, paprika, champions, lenteui en vissaus

Vietnamese pannenkoek met verse ingrediënten. Heerlijk gevuld met taugé, kip, koriander, munt, paprika, champions, lenteui en vissaus

Het voordeel van veel gerechten uit Zuidoost-Azië is dat ze bijna altijd heel smaakvol zijn, maar tegelijkertijd vaak ook heel licht verteerbaar. Zeker in de zomer vind ik het daarom lekker om frisse Aziatische gerechten op tafel te zetten boordevol smaak. Deze keer heb ik fantastische Vietnamese pannenkoeken gemaakt die in een handomdraai gemaakt zijn.

Dit gerecht is heel goed van tevoren voor te bereiden en daarom heel geschikt om te maken als je eters op bezoek krijgt. Je kunt namelijk het beleg van de pannenkoeken op een mooie grote schaal leggen en je gasten hun pannenkoeken zelf laten beleggen.

Het eindresultaat is, zoals je op de foto ziet, oogverblindend!

Rijstmeel

Zoals een echt Vietnamees gerecht betaamt zijn rijst en vissaus belangrijke ingrediënten. In het geval van dit gerecht gebruiken we rijstmeel. Heb je nog nooit iets gemaakt met rijstmeel?! Haal dan snel een zakje bij de toko. Kost namelijk weinig en je kunt er heel veel lekkere dingen mee maken. Ik heb laatst bijvoorbeeld zelf bapao’s gemaakt en daarvoor heb je ook rijstmeel nodig. Ik zal binnenkort dus ook een goed recept voor bapao’s online zetten.

Ingrediënten

Voor twee personen (of vier personen als je het serveert als voorgerecht)

  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 100 gram taugé
  • Handvol muntblaadjes, klein gesneden
  • Handvol koriander, klein gesneden
  • klein rood pepertje
  • Zakje (gemengde) sla
  • 2 kippendijfilets, gebakken en in stukjes gesneden
  • Vissaus
  • Stukjes gebakken kippendij, 1 per persoon
  • 120 gram rijstmeel
  • 360 ml water
  • 1 theelepel kurkuma/geelwortel
  • 0,5 theelepel zout

Bereidingswijze

Het maken van de pannenkoeken is een makkelijk klusje. Meng het rijstmeel, het water, de kurkuma en het zout in een kom. Je beslag is klaar. 🙂 Verhit wat olie in een koekenpan en schep er een lepel beslag in. Je bakt met deze hoeveelheid vier pannenkoeken, dus kijk even hoeveel beslag je in de pan schept. Je laat de pannenkoek nu een aantal minuten bakken tot het stevig wordt. De pannenkoek hoeft niet omgedraaid te worden en is gaar als hij in één stuk uit de pan komt (bij mij mislukte dat de eerste keer). Je hoeft niet bang te zijn dat de pannenkoek verbrandt. Herhaal dit voor alle pannenkoeken.

Snij de overige ingrediënten en leg deze allemaal op een mooie grote schaal. Nu kun je er dus voor kiezen om de pannenkoeken zelf te beleggen of je gasten het zelf te laten doen. Je kunt de pannenkoeken oprollen of gewoon als een open pannenkoek eten.

Eet smakelijk!

Print pagina

Leave A Reply