Spaghetti alla puttanesca
Recept afdrukken

Spaghetti alla puttanesca

Deze heerlijke en snelle spaghetti alla puttanesca maak je voornamelijk met geconserveerde producten zoals tomaten in blik, kappertjes, ansjovis en olijven.
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: hoofdgerecht, pasta
Keuken: Italiaans
Trefwoord: makkelijk, pasta, vegetarisch
Porties: 2 personen
Pin recept!

Ingredi├źnten

  • 75-100 gram spaghetti per persoon
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook gepeld en doormidden gesneden
  • halve gedroogde rode peper of halve theelepel gedroogde chilivlokken
  • 6 ansjovis in kleine stukken gesneden
  • 1 bosje peterselie in stukjes gehakt
  • 1 blik tomaten (stukken of gepelde) 400 gram
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels zwarte olijven ontpit, door de helft gesneden.
  • 40 gram geraspte parmezaanse kaas optioneel

Instructies

  • Verwarm de olie met de chilivlokken en de knoflook. Als de knoflook aan beide kanten bruin is gebakken, haal je hem uit de olie, en gooi weg. Zet het vuur laag genoeg om de ansjovis niet te laten aanbranden, en doe de ansjovis in de pan. Laat de ansjovis als het ware smelten in de pan.
  • Zet intussen de pasta op in een pan met kokend gezouten water.
  • Als de ansjovis gesmolten is, voeg dan de tomaten en de helft van de peterselie toe en zet het vuur wat hoger. Als de saus begint te pruttelen, voeg dan de kappertjes en olijven toe. Laat de saus zachtjes doorkoken totdat de pasta klaar is. Je wilt het liefste een wat ingedikte saus.
  • Giet de spaghetti af en voeg bij de saus in de pan. Roer even door totdat saus en pasta samenkomen en serveer dan met de peterselie en de kaas.