Gefrituurde groente - verdure fritte
Recept afdrukken

Gefrituurde groente in een knapperig jasje

In Italië krijg je regelmatig gefrituurde groente als antipasti als je uit eten gaat. Deze snack is heel makkelijk te maken en heerlijk als snack bij de borrel of als antipasto bij je diner. Wij gebruikten deze keer courgette en aubergine, maar je kunt natuurlijk ook andere groentes proberen.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: Antipasti en snacks
Keuken: Italiaans
Trefwoord: antipasti, vegetarisch, voorgerecht
Porties: 4 personen
Pin recept!

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram groente (bijv. courgette en aubergine)
  • 100 gram bloem
  • 1 liter zonnebloemolie

Voor het beslag

  • 1 eidooier
  • 200 ml ijskoud bier of spa rood
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor het beslag in een grote kom met een garde door elkaar tot je een mooi glad beslag hebt (lijkt qua structuur op pannenkoekenbeslag).
  • Snij de groentes in repen ter grootte van franse frietjes. Je kunt de schil van de aubergine en courgette gewoon laten zitten.
  • Verhit de olie in een grote pan tot 180 graden.
  • Neem een handje groentefrieten en rol deze in de resterende bloem. Haal de groente uit de bloem en dompel onder in het beslag.
  • Haal de groente beetje bij beetje uit het beslag en laat even uitlekken boven de beslagkom. Laat nu steeds wat groente in de olie zakken. Doe niet teveel tegelijk er in want dan zakt de temperatuur van het vet te snel.
  • Haal de groente een beetje uit elkaar als ze teveel aan elkaar plakken en keer af en toe in de pan. Schep de groente uit de pan als ze mooi goudbruin zijn en laat uitlekken op een schaal met keukenpapier. Herhaal bovenstaande stappen totdat je al de groente hebt verwerkt.
  • Leg de groentes op een mooie grote schaal en bestrooi met wat zout. Als je het lekker vindt kun je de gefrituurde groente ook besprenkelen met wat verse citroensap. Buon appetito!