Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil intussen de flespompoen en snij deze in kleine blokjes. Schil ook de aardappelen en snij ook deze in kleine blokjes.
Hak de salie en doe samen met de pompoen en de aardappel in een ovenschaal. Breng op smaak met wat zout en peper. Schenk de olijfolie over het mengsel en meng goed door. Zet de schaal in de oven voor circa 30 minuten.
Als de pompoen en aardappel mooi zacht zijn, haal de schaal uit de oven en stamp de helft van het mengsel grof. De andere helft laat je heel.
Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit wat olie in de pan. Kluts intussen de eieren met de room en de geraspte kaas in een grote schaal en voeg vervolgens de gestampte en niet gestampte pompoen en aardappels toe en roer goed door.
Schep het mengsel in de koekenpan en laat op een laag vuur zachtjes (zonder deksel) garen totdat deze gaar is. Mocht het te langzaam gaan, dan kun je ervoor kiezen om de pan (indien ovenvast) nog even in de oven te zetten of de frittata op een ovenplaat te schuiven.
Je kunt de pompoen frittata zowel koud als warm serveren. Buon appetito!