Kip Louisiana, een Cajun klassieker

1.9K

Kip Louisiana, een Cajun klassieker

Hoewel de temperaturen ons doen geloven dat we nog midden in de herfst zitten, gaan we alweer recht op de kerst af. Hoewel het niet koud is, is het natuurlijk wel gewoon takkenweer. Vandaar dat ik vanavond lekker kip Louisiana ga eten, wat mij betreft het toonbeeld van comfort food. De smaken van dit gerecht zijn zo ontzettend verrassend, dat je dit gerecht echt moet gaan proberen.

Deze chicken Louisiana style is een klassieker uit de Cajun-keuken. De cajun vindt zijn oorsprong in de staat Louisiana in het zuiden van de Verenigde Staten. Allerlei culturen, waaronder zelfs de Franse en de Spaanse, hebben haar invloed gehad op de gerechten. Andere bekende cajungerechten die je wellicht kent zijn Jambalaya en Gumbo. Ook heerlijk, maar vandaag dus kip Louisiana.

Het gerecht is erg makkelijk te maken, maar het koken kost je toch ongeveer een uurtje. Je hoeft echter gelukkig niet de hele tijd bij de pan te blijven. Het gerecht is dus ideaal als je gasten krijgt en het hoofdgerecht alvast klaar wil hebben.

Ingrediënten – 4 personen

  • 4 stukken kippendij(filet)
  • 50 gram bloem
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groene of oranje paprika, in stukjes
  • 1 grote teen knoflook, gehakt
  • 1 grote rode chilipeper, gehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 ml)
  • 3 dl kippenbouillon

Bereiding kip Louisiana

Verhit de olie in de pan en voeg de stukken kip toe als de olie heet is. Bak de kip in een paar minuten rondom bruin en haal de kip uit de pan. Zet het vuur wat lager en voeg de bloem toe. Blijf een tijdjes roeren, zodat het mengsel niet aanbrandt. Wanneer het bloem/oliemengsel na circa tien minuten een mooie lichtbruine kleur heeft is het klaar. Het succes van je saus zit in de kwaliteit van je bloem/oliemengsel, dus maak je jezelf er niet te makkelijk vanaf. 🙂 Voeg dan de gesneden groentes, de ui, de knoflook en de chilipeper toe en bak die samen drie minuten.

Voeg vervolgens de tomatenblokjes met het sap toe en roer alles goed door. Daarna giet je beetje bij beetje de bouillon in de pan. Zorg dat je goed roert, zodat je een mooie egale saus krijgt. Doe nu de stukken kip terug in de pan en zorg dat de kip onder de saus ligt. Zet het vuur laag en laat de Louisiana chicken ongeveer drie kwartier sudderen.

Serveer de kip Louisiana bijvoorbeeld met witte rijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close