Koolrabi pickles waarmee je elk gerecht lekker maakt

24

Koolrabi pickles

Pickles zijn op het moment natuurlijk helemaal hot, maar niet onterecht. Pickles zijn ingelegde groentes die geconserveerd worden met zout, azijn en suiker. Deze zoetzure oplossing zorgt ervoor dat de groente langer houdbaar blijft. En zorgt voor een hele nieuwe smaakbeleving. Om pickles te maken kun je allerlei soorten groentes gebruiken, zoals bijvoorbeeld knolgewassen.

Voor dit gerecht gebruik ik koolrabi, omdat dit zich vanwege de smaak en goede structuur heel goed laat inmaken. Wanneer je de koolrabi in hele dunne reepjes snijdt op de mandoline krijg je het mooiste resultaat. De pickles zijn echt bij van alles lekker, zoals bij een stukje vis. Geloof me, met deze ingelegde koolrabi maak je zelfs van een gewoon broodje kaas een klein feestje. Als je geen koolrabi  kunt vinden, dan kan je dit recept ook als basis nemen en zelf een andere groente gebruiken.

Het recept is in een handomdraai gemaakt en is lang houdbaar. Je kunt de pickles in een afgesloten pot een hele tijd goed houden.

0 van 0 stemmen

Koolrabi pickles

Met deze koolrabi pickles maak je zelfs van een gewoon broodje kaas een klein feestje.
Porties 4 potjes
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min

Equipment

  • 4 potjes met deksel

Ingrediënten

  • 480 ml witte azijn
  • 480 ml water
  • 150 gram suiker
  • 5 eetlepels tafelzout
  • 1 theelepel mosterzaad
  • 0,5 theelepel chilivlokken
  • 1 rode ui
  • 2 grote koolrabi's

Instructies

  • Snij alle ingrediënten in dunne reepjes (julienne) of plakjes. Meng alle ingrediënten, behalve de koolrabi en rode uit, in een steelpan en breng het aan de kook.
  • Doe de koolrabi en rode uit bij de kokende vloeistof en breng weer aan de kook.
  • Wanneer het weer kookt haal je de pan van het vuur en laat de pickles afkoelen.
  • Doe de pickles in afsluitbare potjes en zet ze in de koelkast.
Auteur: Arnoud
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: homemade, inmaken, slowcooking, vegetarisch
Niveau: Makkelijk

Join the Conversation

  1. gerla.boes says:

    Don’t you mean 5 theespoons of salt?
    This is very salty.

    1. Yes, you really need 5 tablespoons. It has to be very salty because of the pickling. The result is really nice! 🙂

  2. Marjolein says:

    Zou ik dit ook kunnen doen met geraspte koolrabi? Net zoals zuurkool bijvoorbeeld?

    1. Hi Marjolein,

      Ja dat moet volgens mij wel werken. Ik maak het zelf altijd met de mandoline en dan snij ik de koolrabi in julienne (van die hele dunne lucifertjes) en dat is echt heel lekker.

      groet,
      Arnoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close