Sloveense wijn – heb jij dat al eens gedronken?

316

Wijnproeverij

Onlangs vierden wij een feestje ter gelegenheid van de verjaardag van mevrouw L. Omdat we ieder jaar graag iets bijzonders willen, organiseerden we voor onze familie en vrienden dit jaar een proeverij met Sloveense wijn samen met De Boer & Wijn uit Amsterdam.

Sloveense wijn

Nou hoor ik je al denken: Sloveense wijn? Ja, dat kan ik me goed voorstellen. Dat dachten wij aanvankelijk ook toen wij een tijdje geleden Stijntje ontmoetten van De Boer & Wijn. Stijntje vertelde toen zo gepassioneerd over haar nieuwe onderneming, dat wij niets anders konden dan haar wijnen gaan proeven. Slovenië is natuurlijk niet het eerste land waar je aan denkt als je aan wijn denkt. Toch is het een land dat al sinds mensenheugenis wijn produceert, maar door het Sovjettijdperk en de Balkanoorlog is Slovenië onbekend als wijnland.

Zes wijnen om te proeven

Sutor Merlot
Sutor Merlot

Tijdens de proeverij hebben we zes heerlijke wijnen geproefd. Een roze mousserende wijn, vier witte wijnen en een rode wijn, waarbij Stijntje voor de liefhebbers tekst en uitleg gaf. Een aantal wijnen zijn gemaakt met bekende druiven zoals Merlot en Riesling, maar vooral ook met druiven die wij hier niet of nauwelijks kennen. Met name de Bordon Evina Penina, de Sutor Merlot en de CRNKO Renski Risling waren een schot in de roos. Daarover kregen we veel positieve reacties van onze gasten!

Zelf Sloveense wijn proberen?

Als je zelf eens een Sloveense wijn wilt proberen, dan kun je terecht in de webwinkel van De Boer & Wijn via www.deboerenwijn.nl. Bij iedere wijn staat duidelijk aangegeven bij welke gerechten de wijn goed past. Leuk dus om je gasten een keertje te verrassen met een Sloveense wijn bij je diner in plaats van een Franse of Italiaanse!

Proost!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close