Pikoteo Taberna – Tapas to the next level

302

Op de plaats waar je tot voor kort nog in een oer-Amsterdams donkerbruin café aan je biertje kon zitten lurken, is sinds kort Pikoteo Taberna gevestigd. Hoewel de deuren van dit restaurant nog maar net geopend zijn, heeft de voorhoede van hip (expat) Amsterdam deze plek al binnen een paar weken weten te vinden. Om te bepalen of dit restaurant een blijvertje is, nam Foodhunting de proef op de som en ging langs voor een vrijdagavondborrel om het weekend in te luiden.

Pikoteo Taberna is, zoals een restaurant van deze tijd betaamt, niet vies van het to-share principe. Lekker samen een paar gerechtjes bestellen en alles dan delen. De naam Pikoteo is afgeleid te zijn van het Spaanse woord ‘picotear’ wat ‘knabbelen’ betekent, dus wat dat betreft sluit de naam goed aan bij dit concept.

Sfeer

Het pand is verrassend groot en dat komt met name vanwege de grote serre (die in de zomer volgens mij open kan). Binnen nemen de bar en een grote stamtafel een prominente plaats. Toen wij rond half acht binnenkwamen was het restaurant nog redelijk rustig, maar rond een uur of negen zat het restaurant uiteindelijk bomvol en dat zorgde voor een goede sfeer. Het restaurant is helemaal verbouwd en hier en daar zijn er grappige elementen in het interieur verwerkt (een grote stoofpan als wasbak in het toilet en een kapstok van pollepels).

Knabbelen en borrelen

De gerechtjes op de menukaart laten zich het beste omschrijven als Spaanse tapasgerechten met invloeden uit o.a. Azië en Zuid-Amerika. Hoewel er hier en daar wel wat tapasklassiekers op de kaart staan, zijn de meeste gerechten toch vooral Spaans met een internationale twist. Wij namen onder andere de Pikoteo Bravas, de croquetas de jamon, de porkbelly wrap met mossel en bloody mary oesters. Je proeft dat alle gerechtjes zijn gemaakt met goede ingrediënten en je ziet dat ze met zorg zijn opgemaakt. Je kunt steeds los een aantal gerechtjes bestellen, zodat je lekker uitgebreid kunt borrelen zonder enige haast. De gerechtjes variëren in prijs, dus je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven.

De wijnen die wij geproefd hebben (een Spaanse Syrah en een Chileense Cabernet Sauvignon) waren uitstekend. We hebben de rest van de drankenkaart van Pikoteo helaas niet uitgebreid geprobeerd, daarvoor was die te lang, maar ook als je wat anders wilt drinken dan wijn kom je hier goed aan je trekken met cocktails en gin.

Komen we terug?

Jazaker! Pikoteo is een hele geschikte plek om met vrienden en familie af te spreken en een lekkere borrel te drinken. Door het concept valt deze taberna precies tussen het normale café (met enkel gefrituurde lekkernijen) en het restaurant/eetcafé. Als je lekker lang wilt genieten van bijzonder tapas of juist zin hebt in een klein hapje: bij Pikoteo ben je dan op het juiste adres.

Adresgegevens

Pikoteo Taberna
Houtmankade 9
1013MP, Amsterdam

www.pikoteo.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close