FH eet bij… Vuurtoreneiland

3

Er zijn restaurants waar je niet zomaar binnen kunt lopen. Vuurtoreneiland is daar een van. Enerzijds omdat je er alleen met de boot heen kunt, anderzijds omdat je zeker twee à drie maanden van tevoren moet reserveren. Gisteravond was het eindelijk zover en aten we bij restaurant Vuurtoreneiland in Amsterdam, of eigenlijk buiten Amsterdam op een eilandje in het IJmeer.

Vuurtoreneiland

Locatie van handeling was het winterrestaurant van Vuurtoreneiland in een 150-jaar oude bunker van de Stelling van Amsterdam. De locatie is natuurlijk bijna niet te overtreffen en de verwachtingen voor het het eten waren dus hooggespannen.

Beste gerecht

Het beste gerecht uit het 5-gangen verrassingsmenu is de kabeljauwfilet met broodkruim in een heerlijke romige saus en plakjes kervelknol. Dit gerecht voelt als een warme donzen winterjas op deze koude en regenachtige avond.

Kabeljauw met kervelknol
Kabeljauw met kervelknol

Minder

Omdat je met de boot met z’n allen aakomt op het eiland en ook om 22.30 uur allemaal weer terug moet op de boot, is de bediening (zeker op het einde) soms wat gehaast met serveren. Uitleg over wat we eten schiet er daarom soms bij in. Ik begrijp waar dit vandaan komt, maar als gast wil ik daar eigenlijk niets van merken.

Bijzonder

Je kunt alleen naar Vuurtoreneiland met de boot die stipt om 18.30 uur afvaart bij het Lloyd Hotel. Voor een vast bedrag van €100,- per persoon krijg je een aperitief, een vijf gangen verrassingsmenu  inclusief bijpassende wijnen en koffie na. In de winter eet je in het winterrestaurant: een oude bunker van de Stelling van Amsterdam in het IJmeer. Het eiland heeft geen gas en daarom wordt al het eten op open vuur bereid.

Meer informatie

www.vuurtoreneiland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Foodhunting Italia © Copyright 2021. All rights reserved.
Close