Ga terug
Afdrukken
Equipment
Instruction Images
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nog geen beoordeling
Bananenbrood met walnoten en dadels
Met een goed basisrecept voor bananenbrood, zoals onderstaand recept, kun je voortaan heerlijk variëren.
Servings
1
cake
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
55
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
15
minuten
min
Equipment
cakevorm
Ingrediënten
2
bananen
fijngeprakt
150
gram
suiker
75
gram
zachte boter
2
eieren
75
ml
melk
1
tl
vanille essence
200
gram
bloem
50
gram
walnoot
gehakt
50
gram
dadels
zonder pit, in kleine stukjes
1
tl
baking soda
0,5
tl
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Meng de suiker en zachte boter tot een luchtig mengsel.
Voeg de eieren toe en meng goed door. Voeg vervolgens de fijn geprakte banaan, melk en vanille toe. Meng goed.
Voeg de bloem toe en meng goed door en doe er vervolgens de walnoten, dadels, baking soda en zout bij. Meng alles door tot een mooi glad mengsel.
Vet de cakevorm in en giet het mengsel erin.
Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven en bak de cake circa 55 minuten op 175 graden tot hij gaar is.
Haal uit de oven en laat even staan. Haal de cake na een paar minuten uit de vorm en laat afkoelen op een rooster
Author:
Arnoud
Gang:
Dessert, taart
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
bananenbrood, cake
Niveau:
Makkelijk