Orechiette is pasta in de vorm van oortjes, vandaar de toepasselijke naam. Kun je het niet vinden, probeer dan een andere wat kleinere pastasoort te vinden.
Servings 2personen
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Ingrediënten
350grambroccoliin kleine roosjes
1theelepelgedroogde chili vlokken
1teentjeknoflookgehakt
3eetlepelsolijfolie (extra vergine)
500mlgroentjebouillon
200gramorechiette
75gramParmezaamse kaasgeraspt
Zout en peper
Instructies
Verhit de olie in een diepe koekenpan en voeg de chilivlokken en de gehakte knoflook toe. Laat ongeveer twee minuten zachtjes bakken. Pas op dat de knoflook niet verbrand, anders wordt deze bitter.
Voeg de broccoliroosjes en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 15 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Doe geen deksel op de pan, want het vocht moet zachtjes verdampen.
Kook intussen de pasta. Bewaar een glas kookwater tijdens het afgieten, want deze heb je straks nog nodig. Voeg de afgegoten pasta toe aan de pan met broccoli en de helft van de geraspte kaas en roer goed door. Zorg dat je een mooie saus krijgt. Als het nog wat te droog is kun je wat pastawater toevoegen.
Schep de pasta op de borden en strooi de resterende geraspte kaas erover en naar smaak nog wat zout en peper. Buon appetito!