Gevulde aubergine met een knapperig korstje uit de oven
Heerlijk gevulde aubergines met vulling van o.a. aubergine, tomaten, mozzarella, parmezaanse kaas en oud brood. Het is handig als je grote aubergines gebruikt voor dit gerecht, want die zijn wat makkelijker leeg te halen zonder dat je door het schilletje heen prikt.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de aubergines doormidden in de lengte. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit, maar zorg ervoor dat je niet door de schil heen steekt. Je gaat ze namelijk straks vullen. Bewaar het vruchtvlees in een schaal.
Leg de holle aubergines in een overschaal en bestrooi ze met zout. Laat even staan.
Snij of scheur het oude brood in stukken en doe in een kom. Voeg hier wat water aan toe zodat het kan weken.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en voeg het vruchtvlees van de aubergine toe. Bak het al roerend een paar minuten tot het wat zachter is geworden. Zet het vuur uit en laat even staan.
Snij de tomaten in kleine stukjes. Knijp het geweekte brood goed uit en voeg vervolgens het geweekte brood toe aan de tomaten.
Hak de aubergine pulp en de mozzarella heel fijn met een mes en voeg het toe aan het tomatenmengsel. Voeg vervolgens het gehakte teentje knoflook, de gehakte basilicum en de oregano toe aan het mengsel. Meng alles goed door.
Voeg een de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer dit goed door. Je hoort een mooi stevig mengsel te krijgen. Breng op smaak met wat zout en een lekker scheut olijfolie.
Vul de aubergines met de vulling en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi de aubergines met een lekkere laag broodkruim. Sprenkel er vooral nog wat olijfolie overheen voor een mooi knapperig korstje.
Bak de aubergines circa 30 minuten in de oven en zet daarna nog een paar minuten de grill aan als je die hebt. Zo krijg je een extra mooi resultaat. Haal uit de oven en serveer. Buon appetito!