Maak met een restje risotto heel eenvoudig heerlijke gefrituurde Siciliaanse arancini.
Porties 6stuks
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Equipment
Frituurpan of pan met dikke bodem
Ingrediënten
300gramrisotto(gekookte risotto)
1bolmozzarella
paneermeel
bloem
2eieren
1literolieom in te frituren
Instructies
Verhit de frituurpan op 175 graden. Snij de mozzarella in stukjes. Verdeel je restje risotto in zes balletjes.
Druk een risottoballetje plat op je hand en leg wat mozzarella in het midden. Vouw vervolgens de risotto er weer omheen. De mozzarella mag er straks niet uit lopen. Herhaal dit voor alle balletjes. Je kunt zelf bepalen of je ballen of kegels wilt maken.
Doe de eieren (losgeslagen), de bloem en het paneermeel elk in een apart bord. Haal elk gevuld risottoballetje door de bloem, daarna door het eimengsel en daarna door de paneermeel. Zorg dat er geen gaten in de korst zitten. Leg de balletjes op een bord.
Als je alle arancini hebt gemaakt kun je gaan frituren. Kijk even hoeveel arancini je tegelijk kunt frituren. Je wilt voorkomen dat je vet in een keer teveel afkoelt. Afhankelijk van de grootte van je pan kun je waarschijnlijk twee tot drie stuks per keer frituren. De arancini frituur je ongeveer 3 minuten of totdat ze mooi goudgeel en knapperig zijn.
Laat de gefrituurde arancini uitlekken op keukenpapier en serveer ze zo snel mogelijk. Buon appetito!