Maak voortaan je eigen gemarineerde oosterse kipsaté. Hoe langer je kip marineert, hoe lekkerder het wordt. Ideaal voor de barbecue of als snack bij feestjes!
Porties 20stokjes
Voorbereidingstijd 45 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Marineren 1 uuruur
Totale tijd 2 uuruur
Ingrediënten
1kilokippendijfilet
4eetlepelssojasaus
2eetlepelsketjap manis
5centimeterverse gember (geraspt)
3tenenknoflook geperst
1theelepelsereh poeder (citroengraspoeder)
1eetlepelsambal oelek
4eetlepelsvers citroensap
3eetlepelsbruine suiker
2eetlepelssesamolie
25satestokjes
2lente-uitjes in dunne ringetjes
satésaus
Instructies
Maak eerst de marinade voor de kipsate. Meng hiervoor alle ingrediënten goed door elkaar in een grote schaal. Laat de smaken even goed doortrekken.
Snij vervolgens de kippendijen in kleine blokjes van ongeveer een centimeter. Je kunt ook grotere stukken kip snijden, maar dan duurt het wel langer dat ze gaar zijn.
Meng de stukjes kip goed door de marinade en zet deze minimaal een uur weg in de koelkast. Hoe langer je de kip laat marineren , hoe lekkerder het eindresultaat (liefst een hele nacht).
Week de satéstokjes in water als je de sate gaat bakken op de bbq. Dit is nodig omdat de stokjes anders meteen zullen verbranden tijdens het bakken.
Als je kip goed is gemarineerd rijg je op ieder stokje ongeveer vijf blokjes kip. Op deze manier heb je straks ongeveer 25 stokjes saté.
Verhit een grill- of koekenpan en bak de saté in delen gaar.
Serveer de gebakken kipsaté op een mooie schaal en serveer met satésaus en strooi de lenteuitjes over de saté.