700gramkalfslap(dungesneden en platgeslagen, in één stuk)
250gramvarkensgehakt
100grampecorinogeraspt
80grampancetta
15gramverse peterselie
2teentjesknoflook
1ui
1stengelbleekselderij
1wortel
2deciliterrode wijn
5deciliterrunderbouillon
2eierenhardgekookt
1eirauw
olijfolie (extra vergine)
zout en peper
Instructies
Maak eerst het gehaktmengsel . Rasp de kaas in een grote kom en voeg het rauwe ei toe en meng dit goed door. Snij de pancetta in kleine stukje en voeg deze samen met het gehakt, één fijngehakt teentje knoflook en de fijngehakte peterselie toe. Voeg peper toe naar smaak. Kneed het gehakt goed door tot een egaal mengsel.
Snij de kalfslap zodanig dat je een dunne lap krijgt. Sla de kalfslap tussen twee stukken huishoudfolie verder plat met een vleeshamer. Bestrooi met peper en zout.
Schep het gehaktmengel op de kalfslap en verdeel het mengsel zo dat het kalfvlees egaal bedekt is. Snij de twee eieren in partjes en verdeel deze in de lengtes over het midden van het vlees.
Rol het vlees strak op en zorg ervoor dat het ei mooi in het midden terecht komt. Bind de rollade vast met keukentouw zodat deze tijdens het sudderen niet openspringt.
Snij de ui, de wortel, de bleekselderij en de knoflook in stukjes. Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak deze ingrediënten een paar minuten aan.
Doe het vlees in de braadpan en braad de rollade aan alle kanten aan op hoog vuur. Als het vlees is aangebraden voeg dan de rode wijn en een scheutje bouillon toe. Laat het vlees in 1,5 to 2 uur langzaam gaar sudderen op laag vuur. Voeg af en toe wat bouillon toe.
Haal het vlees uit de pan als het gaar is en laat even rusten. Snij de rollade in dunnen plakken en serveer met de saus. Buon appetito!