Chocoladetaart met roomkaas en hazelnootjes (chocolade cheesecake)
Nu de dagen weer korter worden en de herfst in volle hevigheid is losgebarsten krijg ik opeens weer zin in chocoladetaart.Daarom deze keer dus het recept voor een heerlijke chocoladetaart die én makkelijk te maken is én niet in de oven hoeft!
Porties 12personen
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 3 uuruur
Equipment
Springvorm
Bakpapier
Keukenmachine
Ingrediënten
1potHazelnootpasta
250gramDigestive koekjes
75gramBoter
500gramRoomkaas naturelBijv. van Philadelphia
50gramPoedersuiker
100gramHazelnotenGeroosterd en gehakt
Instructies
Vekruimel de digestive koekjes samen met de boter en een eetlepel chocoladepasta in de keukenmachine. Voeg vervolgens 25 gram hazelnoten toe en haksel dit totdat je een mooi zanderig deeg hebt.
Bekleed de springvorm van circa 22 centimeter met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Zet de springvorm in de koelkast om de bodem wat op te laten stijven.
Meng de roomkaas, poedersuiker en de nutella tot een glad egaal mengsel.
Haal de taartbodem uit de koelkast en verdeel het chocolademengsel over de bodem van de digestive koekjes. Strooi de overgebleven hazelnootjes over de taart. Zet de taart nu minstens drie uur in de koelkast om goed op te laten stijven.
Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast, want zo blijft hij lekker stevig. Snij de taart in kleine puntjes, want hij is behoorlijk machtig :) Eet smakelijk!