Nu de herfst in volle hevigheid is losgebarsten krijg ik opeens weer zin in chocoladetaart. Chocoladetaart heeft van die lekkere grote en volle smaken. Smaken die verhullen dat de zomer nu toch echt voorbij is. Nu ben ik eigenlijk niet zo’n zoetekauw en daarom vind je op foodhunting.nl niet heel vaak recepten voor zoete recepten. Daarom deze keer het recept voor een heerlijke chocoladetaart die én makkelijk te maken is én niet in de oven hoeft!

Het grote voordeel van deze taart is dat hij niet in de oven hoeft. Om deze reden is deze taart daarom heel geschikt om te maken als je een groot diner aan het voorbereiden bent. Je kunt de taart namelijk heel goed ver van tevoren maken (de chocoladetaart wordt nog lekkerder als je ‘m de dag van te voren maakt). Daarnaast hou je de oven vrij om voor andere dingen te gebruiken zoals een heerlijk groot stuk vlees (bijvoorbeeld superzachte varkensbuik of een mooie sappige lamsbout) dat langzaam moet garen.
Niet alleen omdat hij niet in de oven hoeft is de taart handig om te serveren als dessert bij een groot diner. Ook omdat de taart vrij machtig is kun je iedereen een kleiner stukje geven. Hierdoor hoef je maar een taart te maken.
Chocolade cheesecake met hazelnootjes
Equipment
- Springvorm
- Bakpapier
- Keukenmachine
Ingrediënten
- 1 pot Hazelnootpasta
- 250 gram Digestive koekjes
- 75 gram Boter
- 500 gram Roomkaas naturel Bijv. van Philadelphia
- 50 gram Poedersuiker
- 100 gram Hazelnoten Geroosterd en gehakt
Instructies
- Vekruimel de digestive koekjes samen met de boter en een eetlepel chocoladepasta in de keukenmachine. Voeg vervolgens 25 gram hazelnoten toe en haksel dit totdat je een mooi zanderig deeg hebt.
- Bekleed de springvorm van circa 22 centimeter met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Zet de springvorm in de koelkast om de bodem wat op te laten stijven.
- Meng de roomkaas, poedersuiker en de nutella tot een glad egaal mengsel.
- Haal de taartbodem uit de koelkast en verdeel het chocolademengsel over de bodem van de digestive koekjes. Strooi de overgebleven hazelnootjes over de taart. Zet de taart nu minstens drie uur in de koelkast om goed op te laten stijven.
- Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast, want zo blijft hij lekker stevig. Snij de taart in kleine puntjes, want hij is behoorlijk machtig 🙂 Eet smakelijk!