Deze pasta is heel makkelijk te maken, maar geweldig van smaak door de 'nduja (pittige smeerbare worst uit Calabrië). Je kunt voor dit gerecht allerlei soorten pasta gebruiken, maar neem wel bij voorkeur een lange soort.
500gramspaghettiOf een andere lange pasta, zoals linguine
Parmezaanse kaasgeraspt
Instructies
Verhit de olijfolie en doe de gesnipperde ui in de pan. Bak de ui ongeveer 15 minuten totdat ze glazig zijn.
Doe de 'nduja bij de uien in de pan en bak dit circa 5 minuten mee.
Zet het water voor de pasta met zout naar smaak.
Vervolgens doe je de gepelde tomaten en hun sap bij de uien en 'nduja in de pan (zonder deksel) en laat alles ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Als de stukken tomaten nog te groot zijn, plet ze dan met een spatel.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen. Als de pasta gaar is giet je het af, maar vang wel een kopje kookwater op.
Meng de pasta goed door de tomatensaus en voeg een scheutje kookvocht toe. Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen als je dat lekker vindt en serveer meteen.