Voor de gelegenheden dat je dessert op tafel wilt zetten dat én superlekker is én makkelijk te maken is deze eenvoudige perentaart wat voor jou.
Porties 8personen
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Equipment
1 Ronde bakvorm van 20-24 cm
Ingrediënten
2rijpe perenin stukjes
150gramsuiker
4eieren
snufzout
50gramgemalen amaretti koekjesof bitterkoekjes
2eetlepelsbloem
75gramcrème fraîche
1decilitermelk
poedersuiker
vanille ijs(optioneel)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de suiker, eieren en zout intussen tot een mooi mengsel.
Voeg de gemalen koekjes en bloem toe en voeg vervolgens de creme fraîche en de melk toe.
Leg de stukjes peer in een ingevette bakvorm (circa 20-24 cm doorsnede).
Giet het mengsel over de stukjes peer in de bakvorm.
Bak de perentaart in ongeveer 30-35 minuten gaar. Snij de taart in stukken en bestrooi met poedersuiker. Serveer eventueel met een bolletje vanille ijs.