Wij vinden het heerlijk om af en toe onze eigen pasta te maken als we tijd hebben. Er is helemaal niets mis met gedroogde pasta, maar het genot van zelfgemaakte pasta is toch wel veel groter. En het is bovendien ook nog eens heel leuk om te doen.
Zeef de bloem boven een grote kom en voeg een snufje zout toe. Maak een bergje van de bloem in de kom en maak in het midden een diepe kuil.
Breek de eieren in de kuil van de bloem. Begin voorzichtig de eieren met een vork te kloppen terwijl je langzaam wat bloem van de zijkanten van de kuil in de eieren mengt. Doe dit geleidelijk om te voorkomen dat er eieren uit de kuil ontsnappen.
Ga door met het mengen van de eieren met de bloem totdat het mengsel dikker wordt.
Kneed het deeg met je handen. Het deeg zal in het begin plakkerig zijn, maar blijf kneden tot alle bloem is opgenomen en je een soepel deeg hebt. Dit kan 10-15 minuten duren.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Dit zal het deeg helpen ontspannen en gemakkelijker te rollen maken.
Na het rusten kun je het deeg verder uitrollen met een deegroller of door een pastamachine halen om dunne vellen pasta te maken.