Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nog geen beoordeling
Bieten risotto met rucola pesto
Met deze heerlijke roze bieten risotto met groene rucola pesto steel je de show tijdens een etentje
Servings
4
personen
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Equipment
Gietijzeren pan
Ingrediënten
320
gram
risottorijst
bijv. arborio of carnaroli
2
preien
in halve ringen
3
middelgrote gekookte bieten
in blokjes
1
liter
groentebouillon
warm houden
3
el
olijfolie
1
el
roomboter
1
glas
droge witte wijn
50
gram
Parmezaanse kaas
geraspt
Peper en zout naar smaak
Voor de rucolapesto
100
gram
rucola
50
gram
pijnboompitten
licht geroosterd
40
gram
Parmezaanse kaas
75
ml
olijfolie
extra vierge
Peper en zout naar smaak
Instructies
Pesto maken
Doe de rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een keukenmachine.
Maal kort tot alles fijngehakt is
Giet geleidelijk de olijfolie erbij tot een smeuïge pesto ontstaat.
Breng op smaak met een beetje peper en zout. Zet apart.
Risotto bereiden
Verhit de olijfolie en boter in een ruime pan.
Bak de prei 3–4 minuten zachtjes aan.
Voeg de risottorijst toe en bak mee tot de korrels glanzen.
Schenk de witte wijn erbij en laat verdampen.
Voeg nu soeplepel voor soeplepel de warme bouillon toe, terwijl je blijft roeren.
Wacht telkens tot het vocht is opgenomen voordat je meer toevoegt (± 20 minuten).
Roer de blokjes biet door de risotto en verwarm nog 5 minuten mee.
Meng op het einde de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Verdeel de risotto over diepe borden.
Schep er een flinke eetlepel rucolapesto bovenop.
Garneer eventueel met extra rucola, Parmezaanse kaas of geroosterde pijnboompitten.
Author:
Arnoud
Gang:
hoofdgerecht
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
bieten, pesto, risotto
Niveau:
Makkelijk