Hartige frittelle zijn Italiaanse, goudbruine deegballetjes vol smaak. Je kunt eindeloos variëren met de vulling en ze zijn perfect als snack voor bij de aperitivo.
Servings 20stuks
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Ingrediënten
250gramandijviegewassen en in dunne reepjes gesneden
100gramzwarte olijven zonder pitin dunne plakjes
25gramkappertjesafgespoeld
50gramParmigiano Reggianogeraspt
2teentjesknoflook
3eieren
1theelepelbaking sodaof bakpoeder
75grambloem
zonnebloemolieom in te frituren
Instructies
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook op laag vuur. Zodra deze goudgeel is, verwijder je de teentjes. Voeg de andijvie toe en stoof op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt en de groente licht geroosterd is. Laat iets afkoelen.
Doe de gestoofde andijvie in een grote kom. Voeg de olijven, kappertjes en geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng goed.
Klop in een aparte kom de eieren los met de bloem en baking soda (gezeefd). Voeg dit mengsel toe aan de andijvie en roer tot een samenhangend beslag.
Verhit de olie tot 180°C. Schep met een eetlepel kleine porties van het mengsel in de olie. Frituur 2 minuten per kant, tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de frittelle direct Ze zijn het lekkerst direct uit de pan!
Notities
Frittelle zijn vers het lekkerst en moeilijk goed te bewaren. Maak ze dus kort van tevoren.