Op doordeweekse avonden wil je soms snel even een lekker pasta in elkaar zetten. Daarvoor is deze pasta Arrabbiata (ook wel geschreven als pasta all’arrabbiata) uitermate geschikt voor. Met slechts vier ingrediënten is de saus eenvoudig en snel te maken. Maar ontzettend lekker van smaak door de tomaten en de lichte pittigheid van de chilipepers.
Servings 4personen
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Ingrediënten
1eetlepelolijfolie
1teenknoflookgepeld
2 of 3kleinegedroogde chilipepersAfhankelijk hoe pittig je het wilt
2blikkentomatenblokjes
2eetlepelspeterseliegehakt
350grampastaBijvoorbeeld Penne
Parmezaanse kaasGeraspte Parmezaanse kaas voor er over
Instructies
Verhit de olie in de pan. Pel de knoflookteen en verkruimel de gedroogde chilipepers en voeg toe. Bak ongeveer twee minuten totdat de knoflook een beetje begint te kleuren. Pas op dat de chilipeper niet verbrand.
Voeg de tomaten toe in de pan en laat ongeveer tien minuten pruttelen totdat de saus wat is ingedikt. Breng de saus op smaak met zout.
Kook de pasta al dente. Giet de pasta af, maar zorg dat er nog een beetje kookvocht aan de pasta zit (dit helpt straks met binden van de saus).
Voeg de pasta toe aan de tomatensaus en roer even goed door op laag vuur, totdat de saus mooi glanst en aan de pasta blijft plakken. Voeg op het einde de gehakte peterselie toe en roer nog een keer goed door.