Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
No ratings yet
Italiaanse tomaten en courgette soep
Deze tomaten en courgettesoep is heel eenvoudig te maken en ontzettend lekker. Bovendien kun je veel soep tegelijk maken en dan wat invriezen voor als je geen tijd hebt om te koken. De soep is heerlijk met een lekker stuk knapperig brood.
Porties
8
personen
Voorbereidingstijd
10
min
Bereidingstijd
30
min
Totale tijd
40
min
Ingrediënten
1
eetlepel
olijfolie (extra vergine)
2
uien, gehakt
1
kilo
courgette, in stukjes
1
kilo
tomaten, in stukjes
2
liter
groentebouillon
Instructies
Verhit de olie in de pan en voeg de ui en de courgette toe. Bak 5 minuten en roer af en toe door.
Voeg de tomaten en de bloem toe en roer goed door en bak alles even kort mee. Voeg vervolgens de bouillon toe. Kook ongeveer 25 minuten.
Pureer de soep met een blender en serveer. Buon appetito!
Auteur:
Arnoud
Gang:
Soep, voorgerecht
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
makkelijk, soep, vegetarisch
Niveau:
Makkelijk