Aan het einde van de zomer zijn er veel lekkere groentes te krijgen en komen er weer kilo’s groente van de groentetuinen. Van een collega kreeg ik daarom een enorme courgette van eigen tuin. Heerlijk om een soep mee te maken. Omdat we ook nog tomaten hadden liggen werd het deze keer een makkelijke en gezonde tomaten courgette soep.
Lekker veel tomaten courgette soep
De soep is eigenlijk heel eenvoudig en je kunt de tomaten courgettesoep makkelijk in grote hoeveelheden maken. De soep die overblijft vries je gewoon in voor een later moment.
Je serveert de soep het beste met een lekker stuk knapperig (stok)brood. Zelf maakte ik daar nog wat kruidenboter bij met een beetje zeezout.

Suggesties
Je kunt deze Italiaanse tomaten courgettesoep als zelfstandige maaltijd eten, maar ook als voorgerecht bij een (vegetarisch) diner. Serveer na de soep bijvoorbeeld een mooie zelfgemaakte gevulde pasta met, pompoen, ricotta en salie. Als dessert zou je een heerlijke citroencake kunnen serveren. Buon appetito!
Italiaanse tomaten en courgette soep
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie (extra vergine)
- 2 stuks uien, gehakt
- 2 stuks courgette, in stukjes
- 2 blikken tomatenblokjes of circa 800 gram verse tomaten
- 1,5 liter groentebouillon
- 2 eetlepels bloem
Instructies
- Verhit de olie in de pan en voeg de ui en de courgette toe. Bak ongeveer 5 minuten en roer af en toe door.
- Voeg de tomaten en de bloem toe en roer goed door en bak alles even kort mee. Voeg vervolgens de bouillon toe. Kook ongeveer 25 minuten.
- Pureer de soep met een blender en serveer. Buon appetito!
Je hebt het over bloem toevoegen maar hoeveel? Ik “vind” het met blikje tomatenpuree en eventueel maizena